Canan Kaftancıoğlu görevi teslim aldı: Örgütlü kötülüğe son verecek olan kadındır

Şişhane'deki CHP İstanbul İl başkanlığı'nda düzenlenen devir-teslim töreninde konuşan Cemal Canpolat, Canan Kaftancıoğlu'nun sonuna kadar arkasında olduğunu söyledi.

"Ülkemiz gerici bir kuşatma altında. Birbirimizle didişecek bir dakikamız bile yok" diyen Canpolat, "Artık biz ve bizim gibi olmayanları da uluslararası sermayeden kurtarmanın zamanı gelmiştir" dedi.

Kaftancıoğlu ise, "39 ilçede ayağa kalkacağız bunu görüyorlar ve bu yüzden korkuyorlar. Genel başkanımızın başlattığı yürüyüşün İstanbul'da nasıl vücut bulduğunu ve nasıl sonuç alacağını biliyorlar ve bu nedenle korkuyorlar ve saldırıyorlar" diye konuştu.

Görev tesliminin ardından söz alan Canan Kaftancıoğlu Cemal Canpolat ve ekibine teşekkür ederek şunları söyledi:

"Hakkımda yürütülen karalama kampanyalarına birazdan cevap vereceğim.

Büyük İstanbul yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Bizler Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giden yurttaşları, yoldaşları neferleriyiz. 39 ilçeden ayağa kalkacağız. Bunu görüyorlar. Genel Başkanımızın başlattığı hak hukuk adalet yürüşünü başlatıyoruz. Bunun için korkuyorlar. Benim üzerimden CHP'yi dizayn etmeye çalışıyorlar. CHP emperyalizme karşı mücadelede kurulmuştur.

Farklılıkların zengin olduğu Ordu'nun Mesudiye ilçesinde doğmuş bir kardeşinizim. Eşitliğin kenti İstanbul'u yaşatacağız hep birlikte. Kente ihanet edenlerin maskelerini düşüreceğiz. Sosyal adaletten yana İstanbul'u hep birlikte inşa edeceğiz."

Neden korktular?

"Kadın kimliğimle erkek egemen siyasette var olmamdan korktular. Çünkü kadın sonuna kadar savunur, direnir. Bugün yaşadığımız örgütlü kötülüğe son verecek olan kadındır.

Günün koşullarına göre değişmeyen ideolojik duruşumdan duyulan bir rahatsızlık var. İstanbul'dan geldiler, İstanbul'dan gidecekler. Korkuları budur."

İLK VE SON KEZ AÇIKLAMA YAPACAĞIM

Kaftancıoğlu konuşmasının ardından hakkındaki karalamalara sunum yaparak yanıt verdi:

"Bugün kendi özelimle ilgili basın açıklaması yapmaktan dolayı mahçubiyet duyuyorum. İlk kez ve son kez açıklama yapacağım."

Kaftancıoğlu eşinin paylaştığı ileri sürülen domuz yenilmiş tabak fotoğrafını göstererek, "Bu fotoğrafa biraz dikkat ederseniz. Bıçak ve çatalın karşı tarafta olduğu görülür. Bunu ayıp sayıyorum. Bunun AKP genel başkanı tarafından hedef gösterilmesi ayrımcı politikaların geldiği noktayı gösteriyor. Askerlerin yenildiği etlerle ilgilenilseydi Türkiye bu hale gelmezdi. Eşimin ne yediğine ne içtiğine karışmam kul hakkı yenilmediği sürece" dedi.

Kaftancıoğlu, "Benim durduğum ve yaptığım siyasi mücadele kimlerin ne yediğine ne içtiğine neye inandığıyla değil insanların hak ve özgürlükleri çevrçevesinde neyle mücadele ettiğidir. Sevgili eşimin paylaştığı fotoğraf var.Söylemeyi ayıp sayarak bir detaya dikkatinizi çekeceğim. Çatal ve bıçağın şeklinden karşıdakinin olduğu var. Yurt dışından bir arkadaşı.. Bu görseli paylaşan eşimin babası öldürülmeden iki gün önce bir parti genel başkanı tarafından hedef gösterilmişti. Ve oğlunun da bu topraklarda gülüp geçeceğimiz bir paylaşım nedeniyle tüm kamuoyunda hedef gösterilmesinin takdirini sizlere bırakıyorum" diye konuştu.

Kaftancıoğlu, eşi tarafından gönderilen eylemciye benzetilen tweete ise " Sevgili eşimle gayet neşeli sosyal medya atışmalarımız meşhurdur. Bu çirkin ötesi saldırının en güzel yanı, yarı yaşımda birine benzetilmiş olmam. Benim olmadığım gayet aşikar ve şakacı. Bundan medet umulan bir Türkiye siyaset iklimine gelmiş bulunuyoruz. Bu kişi kimdir nedir bilmiyorum. Bu kişinin teşhir edilerek haklarının da gasp edildiğine dikkat çekiyorum" şeklinde konuştu.

GEZİ PAYLAŞIMLARININ ARKASINDAYIM

Kaftancıoğlu şöyle devam etti:

"Annesi özgürlük ve demokrasi mücadelesi veriyor diye kızım hedef gösteriliyor. Ve bu AKP Genel Başkanının hedef göstermesiyle oluyor.

Gezi direnişi ile ilgili paylaştığım her şeyin sonuna kadar arkasındayım. Bir tanesi hariç. Gözümden kaçmış. Arkada Erdoğan'ın annesi ile ilgili bir hakaretin yer aldığı fotoğrafı da paylaşmışım. Bundan dolayı Erdoğan'dan samimi şekilde özür dilediğimi ifade etmek isterim.

Darbe gecesi demişim ki "Alın size nur topu gibi mağduriyet" demişim. Yanlış mı söylemişim.

Bu zamana kadar hiç gömlek değiştirmedim.

( Ermeni Soykırımı'na ilişkin ) "Ben bu topraklarda bir hak savunucusu olarak, 'Kimi sorunları vardır ya da yoktur diyerek kavramlar olarak çözemezsiniz' diye düşünüyorum. İddia edildiği gibi "Soykırım vardır, yoktur" diyerek çözülemez diye düşünüyorum. Benim katıldığım yürüyüşün adı Ermeni Soykırımı yürüyüşü. Ben de ondan dolayı o paylaşımı yaptım.

Biz linç kültürünün bu kadar yaygın olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bizim hep birlikte karşı çıkmamız gereken bu. Sahte tweetlerle bizi hedef gösterdiler."

ÜMİT KOCASAKAL'A YANIT VERDİ

Kaftancıoğlu; CHP Genel Başkanlığına aday olan Ümit Kocasakal'ın üstü kapalı olarak yaptığı "“Mustafa Kemal’in askerleriyiz sözünden rahatsız olanlar, üniter yapıyla sorunu olanlan Atatürk’ün partisinde siyaset yapamaz.” eleştirilerine de yanıt verdi.

Kaftancıoğlu şöyle konuştu: "Tekrar etmeyi bile ayıp sayarak. Ben Mustafa Kemal'in değerlerini özümsemiş, yaşamış biri olarak Gardrop Atatürkçüleri gibi yapmadım. Ben "Mustafa Kemal'in Askeriyiz" sloganı bana militarist geliyor. Ben onların 'Kenan Evren Atatürkçüleri' gibi, sadece içini boşaltarak kullanıyor olmalarını örgütümün takdirine bırakıyorum. Mustafa Kemal'in kurduğu partide kadın bir genel başkanı olduysam burada Atatürk'ün payı var."