CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul seçiminin ardından ağladığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ti'ye aldı.

Canan Kaftancıoğlu, Süleyman Soylu'yu tiye aldı: Beni de üzdün şimdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AKP'nin yerel seçimlerde İstanbul'u kaybetmesinin ardından ağladığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Kıyamam, beni de üzdün şimdi" şeklinde yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında ''Ben İstanbul seçimini kaybettiğimizde ağladım'' ifadelerini kullandı. Soylu, şöyle konuştu:

"İstanbul seçimini kaybettik, ben üzüldüm. Bunu da burada ilk kez söyleyeyim ağladım da… İstanbul seçimini kaybettiğimizde ağladım. Sebebi de şu: İstanbul bizim sevgilimiz… Bu toplumun sevgilisi. İstanbul, sadece İstanbullular tarafından sevilen bir İstanbul değil. İstanbul’u herkes tarafından sevilen, etrafındaki bütün coğrafya tarafından sevilen birileri tarafından da imrenilen bir şehir. Bizim bu şehre hizmetlerimiz olması gerekir."

'ÇOK YAKINDABİR KEZ DAHA ÜZECEĞİZ'

Sosyal medya hesabından Soylu'nun sözlerinin yer aldığı videoyu paylaşan CHP'li Kaftancıoğlu da, "Kıyamam, beni de üzdün şimdi:) Bugünden söyleyeyim çok yakında bir kez daha üzeceğiz. Küsme, darılmaca yok #AzKaldı" yorumunu yaptı.

CHP'nin belediye başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2019’da düzenlenen yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığını kazanmıştı. Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimleri iptal etmesi üzerine 23 Haziran 2019’da tekrarlanan seçimde, İmamoğlu, AKP’li Binali Yıldırım’a 806 bin oy fark atarak seçimleri ikinci kez kazanmıştı.