Darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, FETÖ ile bağlantılı olduğu iddiasıyla görevden uzaklaştırılan, Marksist akademisyen Candan Badem hakkında takipsizlik kararı verildi. Yazdığı bir makalede eleştirdiği Fetullah Gülen’in kitabı evinde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınanan ve 672 sayılı KHK ile mesleğinden ihraç edilen Barış Bildirisi İmzacısı Doç Dr. Candan Badem hakkında açılan davada, Tunceli Cumhuriyet Savcılığı ‘takipsizlik kararı’ […]

Candan Badem’e Fetö’den takipsizlik kararı: ‘Muhalif olduğum için atıldım’

Darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, FETÖ ile bağlantılı olduğu iddiasıyla görevden uzaklaştırılan, Marksist akademisyen Candan Badem hakkında takipsizlik kararı verildi.

Yazdığı bir makalede eleştirdiği Fetullah Gülen’in kitabı evinde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınanan ve 672 sayılı KHK ile mesleğinden ihraç edilen Barış Bildirisi İmzacısı Doç Dr. Candan Badem hakkında açılan davada, Tunceli Cumhuriyet Savcılığı ‘takipsizlik kararı’ verdi. BirGün’e konuşan Badem, “Kaybettiğim 3 yılın hesabını kim verecek” dedi.

İki buçuk yıl boyunca kendisine çektirdirilen sıkıntıların haksız olduğunun ortaya çıktığını belirten Badem, “Esasen çok basit bir araştırmayla bile benim FETÖ’cü olmadığım anlaşılabilirdi” dedi. Badem sözlerini şöyle sürdürdü: “Saçma sapan bir şekilde binlerce insanın olduğu dosyaya atıldım. Sonra telefonumun incelemesini beklediler yıllarca, hiçbir delil olmadığı halde hakkımda soruşturma yürütüldü. Mesleğimden, öğrencilerimden uzaklaştırıldım. Yurtdışına gidemedim, kazandığım burslar oldu, onları kullanamadım. Amaç akademiyi tasfiye etmek. Akademide biat etmeyecek insanları, ilk önce göze çarpanları tasfiye ettiler. Liyakat ehliyetini ortadan kaldırdılar, akademiyi medreseye çevirdiler. Üniversitelerin bilimsel sıralaması dramatik bir şekilde düştü. Bilimsel yayınların sırası düştü. Her şey o kadar ayyuka çıktı ki artık parayla açıktan tez yazılıyor. Üniversitelerin başına getirdikleri rektör kılıklı imamlar üniversiteleri medreseye çevirdiler. Türkiye’de bilim yapma şartları ortadan kalktı. Geçen gün ODTÜ’de bir akademisyene TÜBİTAK bilim teşvik ödülüne aday gösterilmeden önce Saray’a gidecek misin diye soruyorlar. Bilim ile ne alakası var? Benim için bu ihracımın sebebi FETÖ değildi muhalif olduğum için ihraç edildim.”