Salgının Türkiye'yi de etkisi altına alması üzerine tedbirleri artıran Çankaya Belediyesi, yurttaşlara moral için menekşe dağıttı

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen koronavirüs tedbirlerini açıkladı

Çankaya Beldiye Başkanı Alper Taşdelen, Türkiye'yi de hızla etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı Çankaya'da aldıkları önlemleri açıkladı.

Türkiye'de salgın alarmı verildikten sonra farklı müdürlüklerden konusunda yetkin personel ile ekipler kurduklarını ve farklı noktalarda hızlı bir biçimde çalışmalara başladıklarını belirten Taşdelen, "Kızılay, Tunalı, Bahçelievler gibi kent merkezleri ile büyük cadde ve sokaklarda temizlik ve dezenfekte çalışmalarına başladık. Vatandaşlarımızın yoğun kullanım alanlarında mikrop ve virüsleri yok eden antiviral özelliğe sahip aktif yüzey temizlik ürünlerinden oluşan 40 ton özel dezenfektanlar kullanarak geniş bir hijyen çalışması gerçekleştirdik. Belediye binamızdan başlayarak; okulları, parkları, 502 eczane, 49 Aile Sağlığı Merkezi, 55 taksi durağı ile yüzlerce taksiyi, 72 muhtarlık, 18 kamu kurumu, otobüs durakları, metro giriş çıkışları ile ATM’lerden market sepetlerine kadar her alanda çok yoğun bir dezenfekte çalışması yaptık" ifadelerini kullandı.


YURTTAŞLARA MORAL İÇİN MENEKŞE DAĞITILDI

Evde kalan yurttaşlara moral vermek, bir şeylerle uğraşıp mutlu olmalarını sağlamak için belediye seralarında ürettikleri 20 bin menekşenin dağıtımına başladıklarını söyleyen Taşdelen, "Başta Çankaya Kaymakamlığımız olmak üzere devletin ilgili kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalışıyoruz. Bu çapta büyük bir salgına karşı işbirliğinin hayati önemde olduğunu düşünüyor ve üstümüze düşen her türlü sorumluluğu yerine getiriyoruz, işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

ESNAFTAN KİRA, VELİLERDEN KREŞ ÜCRETİ ALINMIYOR

Taşdelen sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde en çok kreş açan ve işleten belediye olarak tatil süresi boyunca velilerimizden hiçbir ücret almayacağız. Belediyede kiracı esnaftan da kapalı oldukları sürece kira almayacağımızı kendilerine bildirdik.

Salgının yayılmasının önüne geçmek için sosyal ve kültürel mekanlarımızı hızlı bir biçimde kapattık ve bütün etkinlikleri iptal ettik.

Kültür merkezleri, Çankaya Evleri, Çocuk Teknoloji Evi, Erdal İnönü Kapalı Yizme Havuzu, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu, 1000 Çocuk Korosu Müzik Atölyesi, Hoy-Tur Dans Merkezi gibi halka hizmet veren birimler ile, Ahlatlıbel Atatürk Parkı ile Alacaatlı Vatan Parkı kullanıma kapatıldı.

Belediye binasında sıkı tedbirler alındı. Giriş çıkışlarda tek kapı uygulaması başladı. Dışarıdan ziyaretçi yasağı getirildi. Zorunlu durumlarda belediyeye gelen vatandaşlarımızın ateşi ölçülerek belediyeye alındı. Kargo firmalarının da binaya girişine engel geldi.

Personele vatandaşla teması olunan birimlerde maske ve eldiven kullanma zorunluluğu getirildi. Sahada ilaçlama ve dezenfekte çalışması yapan personele ilave olarak koruyucu giysi zorunluluğu getirildi.

İhtiyacı olan bütün yurttaşlarımızın her konuda yanında olduğumuzu herkesin bilmesini isteriz."