Çankaya Belediyesine ait barınaktaki köpeklerin ıssız bir alanda ölüme terk edilmeye çalışılması barınak önünde protesto edildi.

Çankaya'da barınaktaki köpeklerin ölüme terk edilmek istenmesi protesto edildi

Ankara'da Çankaya Belediyesine ait hayvan barınağındaki 40'a yakın köpeğin belediye ekiplerince başka bir ilçe sınırlarındaki ıssız alanda ölüme terk edilmeye çalışıldığı gerekçesiyle eylem yapıldı.

AA'nın aktardığına göre Sokaktaki Patili Canları Yaşatma Derneği (PADER) Başkanı Alper Karmış, Çankaya Belediyesi Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi önünde köpekleri besleyen bir grup yurttaşın dün gece belediyeye ait kamyonetin içeriden çıktığını gördüklerini ve şüphe üzerine aracı takip etmeye başladıklarını anlattı.

"KÖPEKLERİ ATMAK ÜZEREYKEN YAKALANDILAR, ATAMADILAR"

Uzun süren takip sonrası aracın Altındağ ilçesine bağlı Kavaklı köyünde bir tarlaya girdiğini, bu sırada durdurmaya çalıştıkları kamyonettekilerin hızla Mühye'deki barınağa döndüğünü söyledi.

Karmış, yaşanan kovalamaca sırasında yurttaşlara ait bir aracın da kaza yaptığını aktardı.

Merkezin girişinde önünü keserek durdurdukları kamyonetin arkasında küpeleri sökülmüş halde 40'a yakın köpek gördüklerini ve bunu cep telefonlarıyla görüntülediklerini aktaran Karmış, bu sırada aralarında bir avukatın da bulunduğu bazı hayvan hakları savunucuları ile belediye görevlileri arasında arbede yaşandığını söyledi.

"Köpekleri Çankaya Belediyesi sınırlarından çıkarıp Altındağ Belediyesi sınırlarına atmak üzereyken yakalandılar, atamadılar" diyen Karmış, hayvanların akıbetini öğrenmek ve sorumluların hesap vermesi için barınak önünde sabahladıklarını vurguladı.

"PERİŞAN VAZİYETTE ÇOK SAYIDA KÖPEK GÖRDÜK"

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkanı Haydar Özkan da Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e çağrıda bulunarak, "Sizden erdemli, onurlu bir davranış bekliyoruz. Lütfen artık bu sorumluya gereğini yapınız. Türkiye'ye örnek olacak bir davranış bekliyoruz" dedi.

Yurttaşlardan Melih Can da aracı durdurdukları sırada küpeleri çıkarılmış, kulakları kan içinde ve perişan vaziyette çok sayıda köpek gördüklerini söyledi.

ANKARA BAROSU ŞİKAYETÇİ OLDU

Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Avukat Tuğba Gürsoy da Yıldızevler Polis Karakoluna giderek, Çankaya Belediyesi Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi yetkililerinden şikayetçi oldu.

Barınak çevresindeki köpekleri besleyen yurttaşlar, olayda sorumluluğu bulunan görevlilerin cezalandırılmasını talep etti.