Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Çankırı'nın Çerkes ilçesindeki CHP İlçe Başkanlığı binasına yanıcı madde atılmasına ilişkin açıklama yaptı. Gözaltına alınan kişinin suçunu kabul ettiğini söyleyen Ayaz, "Daha önce kaydı olan, biraz farklı problemleri olan bir vatandaşımız. Soruşturma gizli olduğu için şu an çok detaylara girmek istemiyorum" dedi.

Çankırı Valisi'nden CHP İlçe Başkanlığı binasına yönelik saldırıya ilişkin açıklama
Fotoğraf: AA

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Çankırı'nın Çerkez ilçesindeki CHP İlçe Başkanlığı binasına yanıcı madde atılarak gerçekleştirilen saldırıya yönelik konuştu.

Ayaz, saldırı günü yaptığı açıklamada saldırganın farklı suçlardan sabıkalı olduğu bilgisini yineleyerek "Daha önce kaydı olan, biraz farklı problemleri olan bir vatandaşımız. Soruşturma gizli olduğu için şu an çok detaylara girmek istemiyorum ama soruşturma çok yönlü olarak adli makamlarımız tarafından yürütülüyor" ifadelerini kullandı.

Gözaltına alınan kişinin suçunu itiraf ettiğini söyleyen Ayaz, bazı haberlerde saldırının aynı binanın üst katındaki öğrenci yurduna yapıldığının iddia edildiğini belirtti.

Ayaz, "Sabahleyin yine bir haber gördüm, o çok üzücü. Malum aynı binanın üst katlarında kalan üniversite öğrencilerimiz var. Konunun üniversite öğrencilerimizle kesinlikle bir ilgisi yok. Saldırganın yapılan bütün incelemesi, kendi ifadesi, bunun böyle bir ilintisinin olmadığını bize gösteriyor ama soruşturma, dediğim gibi çok yönlü olarak devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Çankırı'nın güvenli bir şehir olduğunu dile getiren Ayaz, "Tekrarının olmaması için elimizden gelen bütün tedbirleri alacağız. Tekrar söylüyorum, bu olayın Çerkeş'teki öğrencilerimizle filan kesinlikle bir ilgisi yok. Soruşturma devam ediyor. Detaylı açıklama ileride adli makamlarca veya tarafımızca tekrar yapılacaktır" dedi.

AA