Çanlar Erol Bulut için çalıyor

Gaziantep’te kritik dönemeç… Bir tarafta yenilgiyi unutan ev sahibi, öbür yanda sahasında aldığı üst üste mağlubiyetlerle sarsılan Fenerbahçe… İki ekip de şüphesiz üç puanı hedefliyor, nefesler tutulmuş Cüneyt Çakır’ın ilk düdüğü bekleniyor.

Geldiği günden beri lige renk katan Sumudica, ideale yakın bir 11’i sahaya sürmüş. Rumen hocanın hepimize ezberlettiği üç stoperli, yer yer üçlü, yer yer beşli oynayan dizilişi bakalım deplasmanlarda çok daha iyi sonuçlar alan Kanarya karşısında etkili olacak mı? Sezonun açılışında Galatasaray’a boyun eğdikten sonra mağlup olmayan ev sahibi, Beşiktaş ve Başakşehir’den sonra bu maçta da hanesine üç puan yazdırmayı hedefliyor. Gözler yılların tecrübesi Mirallas’ta olacak.

Sarı-lacivertlilerde Erol Bulut kadroda değişikliğe gitmiş. Aldığı kötü sonuçlardan sonra tartışılmaya başlanan hoca bekler Gökhan Gönül’le Caner’i kızağa çekip Nazım Sangare’yle Novak’ı çimlere sürmüş. Savunmanın göbeğinde Serdar formasına kavuşurken, son haftalarda isteneni veremeyen Sosa kulübede başlıyor. Belli ki Bulut, bu zor deplasmanda daha mücadeleci bir takımı tercih etmiş. Cezası nedeniyle üç direk arasını bekleyemeyecek olan Altay’ın yerine eldivenleri teslim alan Oytun’un performansı özellikle merak ediliyor.

Gaziantep’teki bir hastanede meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımız için yapılan saygı duruşunu müteakip santra yapılıyordu. 10’da ev sahibi öndeydi. Güray’ın çaprazdan kullandığı frikik üst direkten dönüyor, Luiz Gustavo’dan seken topu Vetrih tamamlıyordu. Golden sonra Fenerbahçe özellikle kendi sağ kanadından gelmeye çalışıyordu.

24’te tabela eşitlenmişti. Sağ kanattan savunmanın arkasına sarkan Nazım’ın kaldırdığı topu Pelkas tamamlamıştı. Savunmada Nazım’ın yaptığı müdahaleler dikkat çekiyordu. Golü yedikten sonra rakip kalede daha çok görünen ev sahibi 40’ta yine öndeydi. Son haftaların formsuz ismi Tisserand’ın eliyle yaptığı müdahale sonunda kazanılan penaltıda Maxim hata yapmamıştı.

İlk 45 dakikada başka gol olmazken, ikinci yarıda Bulut’un yapacağı hamleler merak konusuydu. Ev sahibinde Dicko, rakiplerini çok zorluyordu. Deplasman ekibindeyse defansta Nazım, hücumda Pelkas dikkat çekiyordu.

Ferdi’nin yerine Thiam başlıyordu ikinci devre. 47’de savunmanın gerisine sarkan Thiam’ın pasına Pelkas kötü vurmuştu. 60’ta Gustavo’nun kaçırdığı Novak Cisse’yi buluyor, santrforun kafası direkte patlıyordu. 65’te direkten dönen vuruşu dışında sahada görünmeyen Cisse’nin yerine Ademi giriyordu.

İki ekibin de yaptığı değişikliklerle oyun biraz soğumuş gibiydi. Fenerbahçe’de tüm aksiyonlar bir şekilde Pelkas’ın ayağına bakıyordu. Bulut, Caner’siz oyundan son çeyrekte vazgeçiyor, deneyimli futbolcuyu Nazım’ın yerine çimlere atıyordu. Bu değişiklikten sonra deplasman ekibi üçlü savunmaya dönmüştü. Uzatmalarda sonradan giren Kenan Özer frikikten skoru ilan etmişti: 3-1!

Sumudica yine yaptı yapacağını. Ligin ne yaptığını en iyi bilen ekiplerinden biri oldukları aşikâr. Fenerbahçe’ye gelince… Sadece maçı değil ayrıca sarı kart görerek cezalı duruma düşen Pelkas’ı da kaybettiler. Reaksiyon bekleyenler, yanıldılar doğrusu. Hafta içi Başakşehir’le oynayacakları maç, Bulut’un geleceğini tayin edeceğe benziyor. Çanlar sanki onun için çalıyor!