Canlı Blog - Hile ve usulsüzlüklere rağmen AKP tek başına iktidar olamadı

TBMM'nin 25. dönem milletvekillerini belirleyecek 7 Haziran seçimleri için oy verme işlemi saat 08:00'da başladı. Seçmenler, bugün saat 08:00-17:00 saatleri arasında oylarını kullandı. Seçim pusulasında 20 siyasi parti bulunuyor. AKP, Anadolu Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, CHP, DP, DSP, Halkın Kurtuluş Partisi, HDP, Komünist Parti, MHP, Millet Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisi 85 seçimçevresinde, Hak ve Özgürlükler Partisi 75 seçim çevresinde, Merkez Parti 73 seçim çevresinde, LDP 58seçim çevresinde, DYP ve Yurt Partisi 56 seçim çevresinde, Toplumsal Uzlaşma, Reform ve Kalkınma Partisi 55 seçim çevresinde, Hak ve Adalet Partisi 43 seçim çevresinde seçime katıldı.

23.02İstanbul Bakırköy'de partilerinin barajları yıkmasını kutlayan HDP'lilere HEPAR'lı faşist grup saldırıda bulundu.

>> CHP Sözcüsü Haluk Koç: Türkiye üzerindeki seçim ipoteği bu gece itibariyle kaldırılmıştır. Bu seçimin kazananı demokrasi, kaybedeni Erdoğan'dır. Erdoğan siyaseten meşruiyeti sorgulanan bir boşluktadır. 7 Haziran'ın dört önemli tespiti şudur: 1- AKP iktidarı sona ermiştir. 2- Bekleme odasına alınan parlamenter demokrasi kazanmıştır. 3- CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu bu sonuçlardan sonra hükümeti kurabilecek en önemli siyasi aktör olmuştur. 4-CHP parlamenter sistemin işlemesi için her tür görevi almaya hazırdır.

>> Kemal Kılıçdaroğlu: Demokratik yollalarla bir dönemi sona erdirdik. Türkiye kazandı. Demokrasi kazandı, yaşasın demokrasi. Şimdilik detaylı bir yorum yapmama kararı aldım. Genel hatlarıyla bir değerlendirmeyi ilerleyen günlerde yapacağım. Ancak bizim açımızdan bir sorun yok. Memnunum; istifayı gerektiren bir sonuç da değil. Şimdilik değerlendirmem bu kadar.

>> %10 Barajını geçen HDP'nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen YüksekdağCezayir Restoran'da basın açıklaması yapıyor.

Selahattin Demirtaş: Sesimizin ulaştığı herkesi canı gönülden kutluyorum. Eşitsiz, zorlu şartlarda geçen seçim kampanyasını tamamladık. Bu kampanya demokratik ve özgür bir ortamda gerçekleşmedi. İktidar partisinin devletin tüm olanaklarını arkasına alarak yürüttüğü bir kampanyaydı. Barıştan, adaletten ve özgürlükten yana olanlar olarak muhteşem ve muazzam bir zafer elde ettik.

Bu seçimde barıştan, özgürlükten yana olanlar kazanmış, baskı ve otoriterlikten yana olanlar kaybetti.
Bu zafer Türklerin, Çerkeslerin, Ermenilerin, Kürtlerin, Alevilerin, Hristiyanların, Ezidilerin ve hangi ezilen varsa, ötekileştirilenlerin, tüm solun ortak zaferidir. İnancıyla birlikte bu topraklarda yaşamak isteyen herkesin. İşçilerin, işsizzilerin, köylülerin, emeği sömürülenlerin somut zaferidir. Baraja karşı duranların ortak zaferidir. Meydanlarda ne söylediysek arkasındayız. Artık HDP bir Türkiye partisidir. HDP Türkiye'dir, Türkiye HDP'dir.

Biz içeriden ve dışarıdan AKP ile koalisyon yapmayacağız. Sözümüzün arkasındayız.

Figen Yüksekdağ: En büyük başarımız seçim süreci boyunca bize yönelen tüm kötülükleri boşa çıkaran büyük insanlığın gücünün ayağa kalkmasıdır. Büyük insanlığın gücü bütün kötülükleri yendi. Kutuplaştırma siyasetinin acı sonuçlarıyla yüzleştik. Bu, bütün kampanyamıza hücum eden bir kötülük oldu. Ama iyilik kazandı. %10 seçim barajını aşarak irademizi rehin olmaktan kurtardık. Barajı hep birlikte aştık. Barajı halkın coşkun akan seli yıktı. Düne kadar yönetilenler artık tek adam diktasında yönetilmek istemiyor! Partimizin aldığı sonuç budur. HDP'nin ağacı da Türkiye'nin topraklarında yeşerdi, kendisine bir yol buldu.

>>İspanya'da Podemos'dan HDP'ye tebrik mesajı: Değişim rüzgarı esmeye devam ediyor. Tebrikler HDP, Venceremos

21.47 Resmi olmayan ilk sonuçlara göre hiçbir bağımsız aday milletvekili seçilemedi. (BBC Türkçe)

21:42 Sincan'da ilçe seçim kurulunun oluşturulduğu Özcan Sabancı Lisesi'nde HDP temsilcisi MHP'lilerin saldırısına maruz kaldı. İddiaya göre AKP rozetli bir grup oyların toplandığı okula rozetlerle çuval getirince HDP ve CHP temsilcileri harekete geçti. Bu esnada MHP temsilcilerine olaya birlikte müdahale teklif edilmesi üzerine, MHP'liler ırkçı propagandaya başlayarak HDP temsilcisine saldırdı. Tartışma büyüyünce okul dışında da ırkçı bir grup toplandı. Bu esnada polisler HDP temsilcisini Fatih Karakolu'na götürdüler. HDP'lilerin karakoldan ayrıldıkları, ancak ilçede gerginliğin düştüğü belirtiliyor. (Evrensel)

21:14 HDP Van: Van'da yarın 16.00'da Musa Anter Parkı'nda seçim zaferi kutlaması yapılacaktır. Herhangi bir provokasyona mahal vermemek için bu akşam kutlama yapılmayacaktır. (Evrensel)

Seçime AKP cephesinden ilk değerlendirmeler şöyle oldu:

>> Bingöl'de AKP 3. sıra milletvekili adayı Feyzi Berdibek istifa ettiğini açıkladı. Berdibek, "Şehir merkezinde kim sizi tehdit etti. Kim geldi size müdahale etti. Kim geldi sandıkta elinizi tuttu da oyunuzu elinizden aldı. Ben bu konuda ikili oynayanların hepsine yazıklar olsun diyorum. Hepsine yazıklar olsun diyorum, ben vekil falan da değilim istifa ediyorum. Vekilliği de reddediyorum, kimsenin de hakkını gasp etmiyorum. Vekil falan da değilim, ben buradan HDP’nin başarısını kutluyorum. Bu başarı HDP’nindir, bizim başarımız yoktur" dedi.

>>Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Üzgünüz

>> Başbakan Davutoğlu: Milletin kararı en doğru karardır. Hiçbir güç karşısında hiçbir şekilde de eğilmemiz söz konusu olmaz

20:55 HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu: Arkadaşlar bu sonuç hepimizin emeği yine de sabaha kadar bekleyelim. Şimdi sevincimizi sessizce yaşalım. (Evrensel)

20:52 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş saat 22.00'de Cezayir Restoran'da basın açıklaması yapacak. (Evrensel)

20.50 Ankara Sincan seçim kurulunda balta ve bıçakla saldırı yaşandı. Yaralanan yok, saldırganlar gözaltına alındı. (sendika.org)

20:47 Evrensel'in Van Muhabiri Umut Yeğin: Van'da HDP seçim aracı kutlamanın bugün yapılmayacağını anons etmeye başladı. Zaferin yarın kutlanacagini söylüyor.

20.44 Evrensel'in Diyarbakır Muhabiri Hasan Akbaş, Diyarbakır'da HDP yetkililerinin tek kutlama alanının Newroz Meydanı olduğunu açıkladığını belirtti. HDP yetkilileri YSK önünde bulunanların ise orada kalmaları ve sandıklara sahip çıkması çağrısı yaptı.

20:37 Eskişehir Muhabirimiz Eylem Lodos: HDP'nin bulunduğu Sakarya Caddesi'nde sivil, resmi polisler bekliyor. Şehit Teğmen Subutay Alkan İlköğretim okulunda MHP'lilerin HDP'lilere saldırısı üzerine çevik kuvvet TOMA ve Akrep ile müdahale etti. (Evrensel)

20:24 HDP Ankara Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder: Bu sonuçlar hoyratlığa karşı demokrasinin, savaşa karşı barışın zaferidir; bütün Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun. Hiçbir şekilde kutlama yapılmayacaktır, sokağa çıkmasın, provokasyona gelinmesin

>>AKP’li sandık görevlisinden çifte oy İstanbul’da Aksaray Mahmudiye Ortaokulu 3011 no’lu sandıkta görevli olan AKP’li sandık görevlisi Hamit Öveç, hem görevli olduğu sandıkta hem de Hekimoğlu Alipaşa İlköğretim Okulu’nda oy kullandı. Öveç’in oy verme işleminden sonra sandık seçmen listesinde ismi olmadığı tespit edildi. Öveç’in mükkerrer oy kullanması üzerine Öveç hakkında 2839 sayılı kanun çerçevesinde gereği yapılmak üzere tutanak tutuldu.
ZEYNEP KURAY

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50340-1.

19.05 İzmir'de bir İlkokulda AKP sandık başkanı sandığı kendi aracıyla götürmeye kalktı. (Toplumsol)

18:57 Çankırı’da HDP müşahitine yönelik saldırı üzerine olay yerine giden HDP milletvekili adayı Selvinaz Göçmen gözaltına alındı. (ETHA)

18.55 "Elazığ'da oy torbaları seçim kuruluna ağzı açık gidiyor" (DİHA Muhabiri: Hayri Demir)

18.50 Diyarbakır'da adliye önündeki yurttaşlar "Bizler HDP, bizler Meclis'e" sloganları atıyor. (sendika.org)

18:47 HDP Diyarbakır: Sandıklarımızı terk etmiyoruz. Görev yerlerimizi bırakmıyoruz

18:44 Batman'da okul önlerinde gezen silahlı polisler tedirginlik yaratıyor. (Evrensel)

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50339-1.

18.43 HDP: Bu akşam, hiçbir yerde ve hiçbir şekilde kutlama yoktur.

18.39 Ankara Keçiören Kalaba İlköğretim Okulu’na şuan 30-35 tane Renault marka aracın pes peşe giriş yaptığı bildirildi. (GençGazete)

18:38 Ankara'da Yüksel Caddesi'ne bırakılan şüpheli paket, bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatıldı. (İMCTV)

18.37 Ankara Mehmet Yetkin İlk Okulu'nda 2037 No'lu sandıkta geçersiz oylar saydırılmaya çalışılıyor. (sendika.org)

18:34 Evrensel muhabiri Tolga Alp Turgut, AKP seçim koordinasyon merkezine alınmadı. Muhabir Turgut'a "Listemizde yoksunuz" denildi.

18.33 HDP: Seçim ihlallerini izliyor, gerekli hukuki işlemleri yürütüyoruz. (İMCTV)

18.29 CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, sayım işlemi başladıktan sonra partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, YSK'ya çağrıda bulundu. Tezcan, veri girişine müdahale ihbarları geldiğini, ilçe seçim kurulları sistem odasının, parti temsilcilerine açılmasını istedi. (Evrensel)

18.28 Mardin Mazıdağı’nda elektrikler kesildi.

18:28 İzmir Çiğli Ataşehir’de Şehit Ali Karaosmanoğlu Kız Meslek Lisesi’nde trafo patladı. (sendika.org)

18.26 Yurtdışı oylarının sayıldığı ATO kapısı önünde çevik kuvvet bekliyor. (sendika.org)

18:23 Gözlem için Türkiye’ye gelen Stockholm Belediyesi’nin konut ve demokrasiden sorumlu Belediye Başkanı Ann-Margarethe Livh, seçimlerde “açıkça hile yapıldığını” kaydetti. Livh, İsveçli iki seçim gözlemcisinin Bingöl’de “otomatik silahlı askerler tarafından” ölümle tehdit edildiğini belirtti. (Cihan)

18.21 Beşiktaş'ta Şair Nedim Lisesi'nde HDP'nin oyları, Haklar ve Özgürlük Partisi'ne yazıldı, gerginlik çıktı. (ETHA)

18.17 ANF: “Batman Petrol Lisesi önünde ise sivil polislerin uzun namlulu silahlar ile okul çevresinde dolaştığı görüldü”

18.11 Diyarbakır Kulp Lisesi'nde HDP mühürlü oylar yırt��lmış bulundu. (ToplumsolDergi)

18.10 Bitlis'teki Kurtuluş Özgür Kaya Taşdelen Ortaokulu'nda sandık başkanının kapıyı kilitmesi üzerine, oy sayımına kimsenin alınmadığı belirtiliyor. (Evrensel)

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50337-1.

18.07 İzmir Bayraklı Anadolu İmam Hatip ve Piri Reis İmam Hatip Ortaokulu’nda şu anda elektrikler kesik durumda. (Genç Gazete)

18:03 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Yurt d��şı oyların sayıldığı yerde ciddi bir sorun yok. Arkadaşlarımız görevlerinin başındadır.

18.00 İHD: Maltepe Cumhuriyet Ortaokulu'nda 1498 nolu sandıkta çıkan fazla oy usulsüz şekilde yakılmış. Tutanak tutulmasına izin verilmiyor!

17.29 ��HD Batman Şubesi: “Birçok okulda müşahitler ve gözlemciler dışarı çıkarılmak isteniyor.”

17:21 Eskişehir Esentepe'deki Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'ndan 2 sandığın çalındığı iddia edildi. (Evrensel)

17.14 Kars Kağızman'da polis sandık görevlisi ve HDP'li müşahitlere saldırıyor. (Anarşi Haber)

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50315-1.

17.00 An itibariyle oy verme işlemi sona erdi. Sayımlara başlanacak, müşahitlere sandıkları terk etmeme çağrısı yapılıyor.

>> CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan çağrı var: "Oy kullanma yerlerinde gördüğünüz trafiğe çıkması yasak olan plakasız araçların lastiklerini sondürüp,trafiğe çekici içinçağrı yapabilirsniz."

16.53 Ankara Keçiören Gülhane Ortaokulu'nde bir kişi 2kere oy kullandı.Tutanak tutuldu.(sendika.org)

16.50 Denizli'nin Sarayköy ilçesinin Tosunlar Mahallesi'nde 1065 Nolu Sandık Başkanı Y.K., oy kabinine girip seçmenlere zorla AKP'ye oy kullandırttığı şikayeti üzerine sandık başkanlığı görevinden alındı. Yerine, memur üye sandık başkanı olarak atandı. Sarayköy'de Hacı İrfan Mersin Ortaokulu'nda müdür olarak görev yapan Y.K.'nin isminin Twitter fenomeni Fuat Avni'nin geçen hafta açıkladığı listede yer alan 12 isimden biri olması dikkat çekti. (Evrensel)

16.49 Bursa İbni Sina İlköğretim Okulu'nda muhtar ve beraberindekiler AKP için bildiri dağıtıyor. HDP Adayı Asiye Koçak ise bu duruma müdahale ediyor. (sendika.org)

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50306-1.

16.43 Konya Atatürk Anadolu Lisesi'nde müşahitlerin içeri girmesine izin verilmiyor. (Sendika.org)

16.36 Eskişehir Mehmetçik Anadolu Lisesi’nde HDP, CHP, Oy ve Ötesi müşahitlerini polis sabah saatlerinden bu yana okul dışına çıkarmak istiyor. Okuldan çıkmayan müşahitler, okulda durma haklarının olduğunu belirterek beklemeye devam etti. Müşahitlerin direnmesi üzerine okul önüne çok sayıda polis geldiği bildirildi. Okul önünde bekleyen polisin saldırıya hazırlandığı ifade edildi. (Gençgazete)

16.34 Çanakkale A.L 1223 AKP'li Müşahit Cavit Türkay, HDP'nin müşahidini tehdit ediyor. (sendika.org)

16.31 Maltepe Bağlarbaşı İlkokulu'nda elektrikler kesildi. (ilerihaber)

16.28Cizre'de 'sandıkları terk etmeyin' çağrısı: Cizre Muhabirimiz Beyar Özalp: Cizre'de HDP seçmenlere "sandıkları terk etmeyin" çağrısı yapıyor. (Evrensel)

16:19 Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "okul bahçelerinden plakasız araç ihbarları geliyor. Vatandaşlarımdan dikkatli olmalarını istiyorum" tweet'ini attı. (Evrensel)

16.12 İzmir’de, Konak Osman Kibar Ortaokulunda silahıyla oy kullanmak isteyen polis hakkında tutanak tutulmak istendi. Siyasi parti görevlilerine polis karşı çıktı. Polis ardından, “Alın bunların adını hepsi bi günlüğüne polis kesildi başımıza. Sorarız sonra hesabını” diyerek yurttaşlara ve müşahitlere tehdit savurdu. Tutanak tutmamak için hala diretiyorlar. (Genç Gazete)

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50295-1.

16.09 Edirne Mimar Sinan İlköğretim Okulu etrafında AKP’liler yağ dağıtıyor. (@gencgazeteorg)

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50294-1.

16.05 Ankara Sincan İMKB lisesinde okul müdürlerine müşahitlere oda verilmesine ilişkin talimat geldi. Ancak müdürler odayı sadece AKP'lilere tahsis etti. Müşahitler tutanak tuttu. (sendika.org)

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50290-1.

16.02 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'dan mesaj var: Son 1 saat. Oyunuzu aydınlık yarınlar için mutlaka kullanın. Sandık başında açık sayımı izleme hakkınız var unutmayın. Her şey güzel olacak.

16.01 Urfa’nın Viranşehir ilçesinde trafoda meydana gelen patlama nedeniyle elektriklerin kesildiği öğrenildi. Trafodaki yangına müdahale edilmezken, ilçede elektrikler hâlâ kesik durumda.

15.50 Ankara Batıkent Afşinbey İ.Ö.O.'da AKP'nin okul sorumlusu Cengiz Akman oy kullanım sırasında fotoğraf çekerken yakalandı. CHP'li avukatların şikayeti sonucu AKP'li Akman gözaltına alınarak Batıkent Karakolu'na gönderildi. (sendika.org)

15.49 Bingöl’de AKP müşahitleri sandığa gitmeyenlerin listesini toplamaya çalıştı. HDP müşahitleri tutanak tutarak izin vermiyor. (sendika.org)

15.31 ETHA: “Urfa Viranşehir’de elektrikler kesildi. Trafoda yangın çıktığı belirtiliyor. Şuan için müdahale edilmedi.”

15.30 Beyoğlu Belediyesi'nin seçim günü resmi araçların kullanımının yasak olmasına rağmen sandığa insan taşıdığı ortaya çıktı. (via @secimizleme)

15.28 Antep’te sandıkları gezen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in korumaları, kendisine tepki gösteren bir genci gözaltına almaya çalıştı. (sendika.org)

15.25 CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Plakasız araçları polise sordum... Bizim dediler... Neden plakasız dedim... Kem küm ettiler... Araştırıyoruz..." dedi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nü arayan HDP Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Maltepe Kadir Has Lisesi müşahitleri “Bu iş sizi aşar” yanıtını aldıklarını aktardı.

15.30 İzmir Karşıyaka Mavişehir’de 1 kişi kimlik kartı olmadan oy kullanmak istedi. (sendika.org)

15.29 Ankara Sincan Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu, 2207 numaralı sandıkta zarflarda mühür eksik olduğu için oylar iptal edildi. (ilerihaber)

15.28 Eskişehir Subutay Ortaokulu’nda 40 kişilik faşist grup HDP’lilere sözlü saldırdı. Okul kapısında TEM polisleri ve 2 otobüs çevik kuvvet var. (sendika.org)

15.24 Hakkari Olgunlar Köyü'nde, oy kullanan askerlerin sandık görevlilerine baskı oluşturdukları belirtildi. (dokuz8)

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50284-1.

15.22 Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi'nde bir kadının oy kullanırken fotoğraf çekmesine müşahitler karşı çıkınca kadının eşi polis kimliğni göstererek tehdit etti. (NaberMedyaTV)

15.20 Derbent Hatemoğlu O. 85. bağımsız adayları işaret ederek "Buraya basacaksınız" denildiği iddia ediliyor. (sendika.org)

15.10 Mersin’de Tevfik Sırrı Gür Lisesibaşka sandıktaki oyunu 1001 nolu sandıkta kullanan kişinin oyu iptal edildi.
(sendika.org)


15.04Sarıyer R. Güney Kıldıran Ortaokulu’nda gözlemci olarak bulunan Av. Kemal Aytaç ve Av. Gül Aytaç, okul görevlisi olduğunu söyleyerek AKP kartını gösteren kişi tarafından saldırıya uğradı. (sendika.org)

15.01 Bitlis Mutki’de korucular, jandarma ve AKP’liler HDP’lilere saldırdı. Mermernt köyündeki oy kullanma işlemleri HDP müşahitleri olmadan devam ediyor.

14.37 Diyarbakır Bismil Fatih Anadolu Lisesi bahçesinde plakasız zırhlı araç bekliyor. (sendika.org)

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50259-1.

14.35 Ankara Dikmen Sokullu Mehmet Paşa İ.Ö.O'da bir polis memuru 3. kez oy kullanmaya çalışırken yakalandı. (NaberMedyaTV)

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50249-1.

14.32 Mardin'de AKP'liler ve polis HDP'li müşahitleri sınıftan çıkarmak istiyor. (sendika.org)

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50241-1.

14.25 Bursa Atatürk Anadolu Lisesi'nde 1240 nolu sandıkta mükerrer oy kullanıldığı tutanakla kayıt altına alındı.(NaberMedyaTV)

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50233-1.

14.23 Trabzon Akçaabat Yaylacık Orta Okulu'nda Akçaabat Ülkü Ocakları üyeleri HDP müşahitlerine saldırdı. (İleri Haber)

14.15 Antep’te AKP adına ‘sahte oy’ kullanan 6 kişi müşahitler tarafindan engellendi, arbede çıktı. (NaberMedya TV)

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50226-1.

14.13 Esenyurt'ta sandık başkanı hazır basılmış AKP zarflarını sandığa atarken yakalandı. (NaberMedya TV)

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50222-1.

14.11 Bingöl'de Kültür Mahallesi'nde AKP'lilerin para karşılığı oy istediği tespit edildi. Müşahitler duruma müdahale etti, gerginlik yaşandı. Usulsüzlük tutanak altına alındı. AKP'lileri yakalayan gençler polis çağırdı. Para teklif edenler ile 3 kadın gözaltına alındı. (sendika.org)

14.07 Iğdır'da 350 oyun olduğu sandık, pusulalarda mühür olmadığı gerekçesiyle iptal edildi (İHD)

14.00 Erzurumda 10 adet zarfı sandık başkanına vermeye çalışan bir şahıs yakalandı. Hakkında işlem yapıl��yor,tutanak tutuldu. (via @ToplumsolDergi)

13.57 Bitlis’te karakol olmayan köyde 34 astsubayın oy kullandığı tespit edildi. (via NaberMedya TV)

13.55 İzmir Vali Kutlu Aktaş İ.Ö.O'da 1127 numaralı sandıkta, kurulun dikkatsizliği sonucu 1 kişi 4 oy kullandı. (dokuz8haber)

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50209-1.

13.54 İstanbul Beykoz Çubuklu Atatürk İlköğretim Okulu 1131 nolu sandıkta başkası yerine oy kullanıldı, sayım sonu zarf ile liste karşılaştırılacak. (sendika.org)

13.52 Mardin’de AKP’li müşahitler polis eşliğinde HDP’li müşahitleri sandıkların bulunduğu sınıftan çıkarmak istedi. (sendika.org)

13.50 Çanakkale Anadolu Lisesi’nde bir sandık başkanı engelli diye bir kişiye sandığın dışında oy kullandırdı. (sendika.org)

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50205-1.

13.46 Sarıyer, Maltepe ve Bağcılar'da okulların içindeki plakasız araç sahipleri polis çıktı. (yarın haber)

13.45 Bursa Atatürk Anadolu Lisesi 1240 sandıkta mükerrer oy kullanıldığı tutanakla kayıt altına alındı. (ETHA)

13.39 Ankara Şereflikoçhisar’da, zihinsel engelli yurttaşa yanında AKP’lilerle oy kullandırıldı. Avukatlar müdahale etti. Oy geçersiz sayıldı, tutanak tutuldu. (sendika.org)

13.30 İzmir KSK Cemil Akyüz okulunda AKP mühürü basılı oy pusulaları taşıyan kişiler yakalandı. AKP’liler gözaltına alındı. (via @aliack)

13.26 İstanbul Gültepe Harmantepe İlkokulu’nda bir AKP milletvekili adayı okulu dolaşarak AKP propagandası yaparken kovuldu. (sendika.org)

13.22 Ankara Akyurt’ta okulları gezen bir heyetin “17’den önce tüm seçmenler oy kullanırsa sayım başlasın” dediği iddia edildi. (sendika.org)

13.21 Samsun Reşadiye Mahallesi Sadrettin Konevi Sokak’ta 2286 nolu sandık başkanı açıktan AKP’ye oy istiyor, oy kullananlardan zarfı açık atmalarını istiyor. (sendika.org)

13.20 Bayrampaşa Osmangazi İlkokulu'nda belinde silah olan AKP'li sandık kurulu üyesi gözaltına alındı. (via @GaziMahallesi)

13.10 Urfa Ceylanpınar Aşağı Durmuş’ta pusulası üzerinden yurttaşları AKP’ye oy vermeye yönlendirenlere HDP’liler müdahale etti, AKP’liler HDP’lilere saldırdı. HDP İlçe Eş Başkanı M. Ali Asan darp edildi. (sendika.org)

13.09 Edirne Karaağaç İlköğretim Okulu’nda faşistler Halkevci müşahitleri tehdit etti, 1 HDP’liye saldırdı. (sendika.org)

13.08 Başakşehir Boğazköy İlkokulu 2119 nolu sandık başkanı, polis zoruyla oy ve ötesi gönüllüsünü dışarı attı, avukat bekleniyor. (via @manics_Soz)

13.07 İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Erhan Gedikbaşı Lisesi’nde zarflarda mühür eksikliği tespit edildi. (İleri)

13.06 AKP Malatya Milletvekilli ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin sandık görevlilerini tartaklamaya kalktı. Araya güvenlik görevlileri girdi. Sabah saatlerinde 1247 nolu sandıkta AKP’den hem asil hem de yedek listede olan isimlerin gelmemesi nedeniyle, dışarından birisinin sandıkta görevlendirilmesi istendi. Sandık görevlisi ise, mevcutta 4 kişinin olduğundan dolayı buna ihtiyaç olmadığını ve görevlendirilmek istenen kişinin yedek listede isminin yer almadığını savundu. Bunun üzerine Şahin ile sandık görevlisi arasında tartışma yaşandı. (Cumhuriyet)

13:01 Esenyurt Kıraç’ta elektrikler yarım saatten uzun süredir kesik. TEDAŞ şikayetlere ' Beklemeniz gerekiyor' yanıtını verirken Evrensel'e konuşan Kıraç sakinleri kesintilerin akşam da devam etmesinden endişe duyduklarını söyledi.

12.53 ANF’nin haberine göre Diyarbakır’da Bağlar İlçe Seçim Kurulu’nda çuvallara mühürlü zarf dolduran 1 kişi yakalandı.

12.53 Gaziantep Güneş Gazetesi’nin haberine göre, Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir grup MHP’li, AKP’lilerin oy çaldığını iddia ederek duruma müdahale etti. Çıkan gerginlik üzerine polis MHP’lilere biber gazı sıktı. Olay yerine gelen MHP Gaziantep Milletvekili Adayı Ümit Özdağ, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve CHP Gaziantep Milletvekili Adayı Mehmet Şeker olayla ilgili yetkililerden bilgi aldılar. (sendika.org)

12.50 İleri Haber'de yer alan habere göre; İstanbul Maltepe Fındıklı İlköğretim Okulu’nda seçim listelerinde hile yapıldığı ortaya çıktı. Oylarını kullanmak için okuldaki sandık başlarına giden yurttaşlardan bazıları, seçmen listelerinden isimlerinin çıkarıldığını, kendi ikametgahlarında ise başkalarının yazıldığını fark etti. Yurttaşlar durumu dilekçe yazarak İlçe Seçim Kurulu’na bildirdi.

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50172-1.

12.49 İstanbul GOP Gazikent ��lköğretim Okulu’nda 3316 numaralı sandıkta evet mührü çalındı (Nabermedya)

12.48 Şanlıurfa'da Taşhan, Şekerli ve Yüceler köylerinde AKP'liler, açık oy kullanma dayatmasında bulundu. (ETHA)

12.44 Bursa Ulus’ta FSM İlköğretim Okulu’nda sandık başkanı mühür ve oy pusulasını dışarıya çıkarmaya çalıştı, müşahitler engelledi. (sendika.org)

12.42 Kocaeli Şükrü Aracı İlköğretim Okulu’nda 1198 sandık başkanı yaşlı bir kişiyle birlikte oy kabinine girdi. (ETHA)

12.39 İstanbul Sarıyer’de sandık sorumlusunun gelmemesi üzerine görevlendirilen yedek üye fazla oy kullandı. (soL)

12.38 Halkalı TOKİ Okulu’nda 142 fotokopisi ile oy kullanmaya çalışan polis engellendi. Belge aslının olmadığını iddia etti. (Sendika.org)

12.35 Eskişehir Şehit Teğmen Subutay Ortaokulu’nda HDP müşahitleri salona alınmayınca güvenlik şube amiri polislerle geldi. (Sendika.org)

12.32 Ankara Keçiören Fevziatlıoğlu İlköğretim Okulu’nda kabinde foto çeken birinin oyu sandığa attırılmadı, tutanak tutularak geçersiz sayıldı. (Sendika.org)

12.31 Maltepe İHL’de AKP sandık kurul üyesi, 2 kez oy kullanırken yakalandı. (Sendika.org)

12.24 Ceylanpınar Muratlı köyünde AKP’liler HDP müşahitlerine saldırıp dışarıya çıkardı.

12.20 Gemlik'te mükerrer oy kullanan AKP'li Belediye meclis üyesinin oğlu tutanakla tespit edildi. (ilerihaber)

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50155-1.

12.19 İstanbul Hüseyin Avni Kurşun Okulu’nda başka sandıkta görevli bir kişi kendi sandığında oy kullandı. Bir oy yakılacak. (sendika.org)

12.17 Diyarbakır Bismil’deki Ziya Gökalp Okulu önünde plakasız akrep tipi zırhlı araç bulunduruluyor. (sendika.org)

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50150-1.

12.15 Muş Hasköy’de blok oy kullanan AKP Adayı Abdulselam Er’in akrabaları ve korucular duruma müdahale eden HDP’li aday ve yöneticilere saldırdı. (sendika.org)

12.14 İstanbul Fındıklı İlköğretim Okulu 2281 nolu sandıkta oy kullanan C.Ç., Kadıköy’de sandık görevlisi, 2 kez oy kullandı.

12.14 Samsun Kazım Orbay İlköğretim Okulu 1114 nolu sandıkta 3 kişinin yerine imza atıldığı tespit edildi.

12.13 Ankara Üniversitesi’nde 20-30 kişilik AKP’li bir grup sandık başkanı öğretim görevlisinin üzerine yürüdü. (Yarın)

12.13 Twitter kullanıcısı @enisulizm'in paylaştığı tweete göre; Ankara Sincan'da AKPliler yalan karar ile sınıfları gezip müşahitleri çıkarmaya çalıştılar.

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50149-1.

12.08 Ankara' da bir yurttaş oy kullanmaya ambulansla geldi. Ambulanstan inen yurttaş, “Oy attığım, bana bir tane oksijen tüpü almazsa hakkımı helal etmem.” dedi. (CİHAN)

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50154-1.

12:01 Erdoğan'ın oy kullanacağı okulda muhabirlere engel:

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50148-1.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin oy kullanacağı Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu'nda geniş güvenlik önlemleri alındı. Okul bahçesine bariyerler konuldu. Basın mensupları giriş kapısının karşısında oluşturulan alana alındı. Akreditasyon uygulamasını gerekçe gösteren güvenlik görevlileri, STV, Cihan Haber Ajansı, Bugün TV, Kanaltürk ve Sözcü gibi basın kuruluşlarının muhabirlerini içeri almadı.

Akreditasyon uygulamasına tekpi gösteren ve içeri alınmayan gazetecilere eşlik ederek içeri alınmalarını sağlayan Tanal, "Sizin gibi düşünmeyen, sizin gibi yazmayan meslektaşlarınıza yapılmış haksızlık hepinize yapılmıştır, Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığına herkesin karşı çıkması lazım. Bunu kabul etmiyorum. Bunu kınıyorum" dedi. (DHA)

12.01 İleri Haber'e göre; Gelibolu ve Biga'da mükerrer oy kullanıldı. Tutanak tutuldu.

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50146-1.

11.55 ANF'de yer alan habere göre, İzmir Karşıyaka'daki Vali Cemil Akyüz İlköğretim okulunda AKP mührü basılı oy pusulaları taşıyan kişiler yakalandı. Sahte oy pusulaları ile yakalanan AKP'liler gözaltına alındı.

11.53 DİHA muhabiri Hayri Demir: “Diyarbakır Yenişehir Mehmetçik İlkokulu’nda Gülbahar Türk adlı kadın gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi netleşmedi.”

11.44 HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Siverek Yücelen köyünde saldırıya uğrayan müşahitleri kaldırıldıkları hastanede ziyaret etti.

11.46 Trabzon’da hiçbir müşahit okullara sokulmuyor. İtiraz dilekçeleri kabul edilmedi. (Direnişteyiz)

11.45 Samsun Mimar Sinan İlköğretim Okulu’nda bir kişiden onlarca zarf çıktı. Polis,itiraz edenleri tartakladı. (Evrensel)

11.42 Urfa Yenişehir’deki Mehmetçik İlkokulu’nda HDP müşahitleri gözaltına alınmak isteniyor.

11.41 Ankara Öveçler Kemal Atatürk İlköğretim Okulu’nda 3 polis kayıtlı olmadıkları sandıkta oy kullandı. Sandık başkanına baskı yapan polislerin oy kullanmasına itiraz edilince polisler “Sandıktan rastgele 3 oy çıkarın o zaman” diye önerdi. Müşahitler ve görevliler haklarında tutanak tutulmasını istedi ancak sandık başkanı tutmayı reddetti bunu üzerine müşahitler kendi tutanaklarını tuttu. (sendika.org)

11.38 Şişli Anadolu Lisesi 2252 nolu sandıkta oy pusulaları ikiye ayrılmış, bazı kişilere mühürsüz pusula veriliyor. (sendika.org)

11:37 Samsun Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda bir kişiden onlarca zarf çıktı. Polis,itiraz edenleri tartakladı. (evrensel)

11.37 İstanbul Eyüp’te 4 Suriyelinin oy kullanmak isterken itirazlar üzerine kaçtığı iddia edildi.(sendika.org)

11.36 Sakarya’da bir saat süren elektrik kesintileri gerçekleşti. (sendika.org)

11.35 Mardin Midyat’ta Norveç heyeti polisler tarafında okulları gezemeyecekleri söylenerek engelleniyor. (sendika.org)

11.34 İler Haber'e göre; Gözlemci olarak okulları gezen Şanlıurfa Barosu avukatlarına taşlı saldırı oldu. 8 kişi yaralandı.

11.25 ETHA: “Erzurum Sabancı Orta Okulu’nda polisler salonlarda hukuksuz biçimde dolaşıyor”

11.24 Bingöl’ün Hamamlar Beldesi’ne bağlı Alatepe, Çobantaşı, Elmalı ve Yenibaşlar köylerinde askerler sandıklara el koydu.

11.22 Urfa Yeniköy’de “AKP’ye oy kullanın" çağrıları yapan kişilere tepki gösterildi. AKP’liler tepki gösterenlere ve araçlarına saldırdı. Jandarma yaşananları izlemekle yetindi.

11.18 İstanbul Beykoz Çubuklu Atatürk Ortaokulu 1121 nolu sandık başkanı kabine engelli bir seçmenli girdi. Hakkında tutulan tutunağı imzalamayı reddetti. Tutanağı imzalamayan başkan hakkında tutanak tutuldu. (sendika.org)

11.15 Manisa Soma Altıntaş İlkokulu 1054 nolu sandıkta HDP müşahitini sınıfa sokmak istemeyen sandık başkanı “Burada yasalar�� ben belirliyorum. İçeri giremezsin” dedi. (sendika.org)

11.12 DİHA muhabiri Hayri Demir: “Urfa Siverek’teki Yüceler Köyü’nde saldırı var, 10 yaralı varmış”

10.57 DİHA muhabiri Hayri Demir’in aktardığına göre, Muş Karaağaç İlkokulu’nda ellerinde onlarca zarf ile yakalanan korucular, il eş başkanları ve adaylara saldırdı.

10.54 İleri Haber’in haberine göre İstanbul Bahçelievler Emlak Konut Lisesi 1242 nolu sandıkta mühür bas��lmış oy pusulaları çıktı.

canli-blog-turkiye-sandik-basinda-hile-ve-usulsuzlukler-basladi-50133-1.

10.54 Muş’a gözlemci olarak giden Marsilya heyetini AKP’liler tartaklayarak heyeti dışarı çıkardı. MHP adayının da aynı şekilde tartaklandığ�� ifade edildi. (sendika.org)

10.52 @ErzurumHDP: “Erzurum’da 10 adet zarfı sandık başkanına vermeye çalışan şahıs yakalandı.”(sendika.org)

10.48 İleri Haber’in haberine göre, Ankara Dikmen’de Sokullu Mehmet Paşa İlköğretim Okulu'nda 1 polis memuru 3 kere oy kullanmaya çalıştı. Okulda bulunan müşahitlerin müdahalesi ile oyu geçersiz saydırıldı.

10.30 Bingöl Ilıcalar beldesi Elmalı köyünde ve Muş Hasköy'de HDP müşahitlerine izin verilmedi.

10.24 Urfa’nın Germûş Köyü’nde bağımsız gözlemciye AKP’liler saldırdı. Muhtarın bu sırada toplu oy kullandırdığı belirtiliyor.

10.19 Muş Hasköy’de HDPli yetkililer okuldan içeri alınmıyor. Fransa’dan gelen bağımsız heyet ise saldırıya uğradı. İçeride toplu oy kullanıldığına ilişkin iddialar var.

10.13 İstanbul Bahçelievler’in pek çok mahallesinde elektrik kesintisi var. BEDAŞ arızadan kaynaklandığını açıkladı.

10.00 Bingöl Ilıcalar Beldesi Elmalı Köyü’nde HDP müşahitlerine izin verilmediği gibi AGİT heyeti ölümle tehdit edilip uzaklaştırıldı. AGİT heyeti, yaşananları tutanak altına aldı.

09.41 Giresun Kale Ticaret Meslek Lisesi’nde 1021 nolu sandıkta yaşlı bir adam oy kullanamayınca “İşimiz var ” diyen görevliler zarfı elinden alarak sandığa attı. Duruma itiraz edenleri ise azarladılar.

09.40 Mardin Kızıltepe Koçhisar Kız Meslek Lisesi 1384 nolu sandıkta AKP’li İlçe Başkanı görevlileri tehdit etti ‘de AKP İlçe Başkanı sandık görevlilerini tehdit etti. Tehditler görevliler tarafından tutanak altına alındı.

09.33 Eskişehir İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu 2263 nolu sandıkta anne, engelli oğlu olmadan onun adına oy kullandı.

09.15 Tarsus Kozacıoğlu İlköğretim Okulu’ndaki sorun çözüldü, HDP müşahitleri sandık başındalar.

09.03 Tarsus Kozacıoğlu İlköğretim Okulu’nda HDP müşahitleri sınıflara alınmıyor.

09.00 Kocaeli’nde Dünya Bankası 29 Ekim İlköğretim Okulu 2240 numaralı sandıkta bir seçmen pusulayı zarfa dışarıda göstererek koyuyor ancak sandık kurulu işlem yapmıyor.

08.57 Tarsus Ümit Sami Şensoy Anadolu Lisesi önünde MHP seçim çalışmasına devam ediyor.