Cappadox, dördüncü yılında tam 141 farklı etkinlikle misafirlerini ağırlayamaya hazır

Cappadox, 'sessizlik' temasıyla kapılarını 14 Haziran'da açıyor

Müzikseverler tarafından merakla beklenen Cappadox Festivali, tatilini kültür, sanat, eğlence aktiviteleriyle geçirmek isteyenleri dördüncü kez Kapadokya’nın eşsiz doğasında buluşturuyor. 14-19 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalin bu yılki teması “sessizlik”.

Bu yıl ilk defa Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezi (KSKM) işbirliği ile gerçekleştirilecek Cappadox’un Türkiye’den ve uluslararası çağdaş sanat dünyasından isimlerle şekillenen çağdaş sanat programının küratörlüğünü Fulya Erdemci ve Ilgın Deniz Akseloğlu (Yardımcı Küratör) üstlendi.

Cappadoxlular şef Mustafa Otar önderliğinde yürütülecek Levon Bağış ve Nihan Aras’ın da katkılarıyla yapılacak gastronomi deneyimlerinin yanı sıra Cappadox, açık hava etkinliklerinde buluşuyor.

Müzikten, çağdaş sanata, gastronomiden, açık hava etkinliklerine kadar dopdolu bir programla dördüncü kez hayata geçen Cappadox, bu yıl 14 – 19 Haziran 2019 tarihleri arasında Kapadokya’nın eşsiz coğrafyasında misafirlerini ağırlayacak. Pozitif tarafından düzenlenen Cappadox’un biletleri Mobilet’ten temin edilebilecek. Ramazan Bayramı dolayısıyla bu yıl 6 güne çıkarılan Cappadox’ta toplam 141 farklı etkinlik var. Katılımcılar, oldukça geniş etkinlik takvimi içinden tercih ettiklerini seçerek özgün programlarını da oluşturabilecekler.

Her yıl olduğu gibi bu sene de Kapadokya’nın etkileyici doğasında, alternatif ve Cappadox’a özel mekanlarda gerçekleşecek deneyimlerin yanı sıra, Türkiye’den ve uluslararası çağdaş sanat dünyasından 16 sanatçının Cappadox’a özel çalışmaları görülebilecek. İlk yılından itibaren katılımcılarıyla şekillenen Cappadox’un disiplinler arası geçişken programında bu sene Gece Seyri, Gece Atıştırması gibi yeni deneyimler de bulunuyor.

Cappadoxlular bu yıl da Kapadokya’nın katmanlı coğrafyasında gün boyu devam edecek müzik, çağdaş sanat, gastronomi, açık hava etkinliklerini, Pazar Alanı’ndaki atölyeleri ve sokak yemeklerini deneyimleme imkanı bulacaklar.

Cappadox’un müzik programında bu sene

Özellikle müzik performanslarıyla ses getiren Cappadox’ta bu yıl, Mulatu Astatke, Duman, Kalben, Nicola Cruz (Live), Christian Löffler Ensemble, ALA.NI, BaBa ZuLa, Gaye Su Akyol, Birsen Tezer, Ceylan Ertem, Ahmet Aslan, Flamingods, Feathered Sun (Live), Gigi Masin, Populous, Fontän, islandman, Yazz Ahmed, The Dwarfs of East Agouza, Chihei Hatakeyama, Dijf Sanders, Tsu!, Cero39 gibi grup ve sanatçıların performansları yer alacak.

Çağdaş sanatın mekana özel projeleri

Festivalin, küratörlüğünü Fulya Erdemci ve yardımcı küratörlüğünü Ilgın Deniz Akseloğlu’nun üstlendiği çağdaş sanat programında Ali Kazma (İstanbul), Aydan Murtezaoğlu & Bülent Şangar (İstanbul), Babi Badalov (Paris), Bettina Hutschek (Berlin/Valletta), Cansu Çakar (İzmir), Chapuisat Kardeşler (Cenevre), Erkan Özgen (Diyarbakır), Haig Aivazian (Beyrut), Hale Tenger (İstanbul), Helping Hands Turkey, İnci Eviner (İstanbul), Ortahisar Photo Exhibition, RAAAF (Amsterdam), Rossella Biscotti (Brüksel/Roma), Sarkis (Paris/İstanbul) ve Susan Philipsz (Stockholm/Berlin)’in bağlama duyarlı ve mekana özel projeleri yer alacak.

Damağa da hitap ediyor

Festivalde her yıl olduğu gibi özel mutfak deneyimleri de yer alacak. Katılımcılar, Şef Mustafa Otar önderliğinde, Levon Bağış ve Nihan Aras’ın da katkılarıyla yürütülen gastronomi etkinlikleri Doğada Açık Ateşte Pişirme, Gurme Tadım, Piknik ve Gece Atıştırması ile Kapadokya coğrafyasının tatlarıyla buluşacak.

Cappadox’ta bu yıl da Gece Seyri, sessiz yürüyüşler, vadi yürüyüşleri, vadi koşuları, bisiklet turları, yoga ve meditasyon etkinlikleri ile dolu bir açık hava programı var.