İçinden çıkan ne olduğu belirsiz madde nedeniyle sosyal medyada gündem olan Cappy meyve suları, ürünün alındığı marketten toplatıldı

"Cappy canavarı" çıkan meyve suları toplatıldı

Cappy marka meyve sularının içinden çıkan garip oluşum tekrar gündeme geldi. Sosyal medya kullanıcılarının "Cappy Canavarı" ismini verdiği ve ne olduğu belli olmadan madde, Tuğçe Kızar isimli bir tüketicinin firmayı etiketleyerek paylaştığı görüntüler sonrasında sosyal medyanın gündemine oturdu.

Tuğçe Kızar isimli yurttaş, Twitter'da yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Az önce meyvesuyu aldık ve tadı garip olduğu için içemedik döküp içini açtık. siz insanlarla dalga mı geçiyorsunuz?? BU NEDİR ŞAKA MI? NE SATIYORSUNUZ SİZ?"

Tweetin altına gelen kullanıcılar, "Cappy Canavarı özlenmiştin kardeşim" gibi yorumlar yaparak geçen yıllarda yaşanan aynı duruma dikkat çekti.

denetle.com.tr internet sitesinin yaptığı açıklamada ise ürünlerin piyasadan çekildiği ileri sürüldü.

Açıklamada yer alan ifadeler şöyle:

“Tarım İl Müdürlüğü’nde yapılan incelemeler sonunda ürünün satın alındığı marketten diğer numuneler de toplandı” denilen haberde, “Yapılan analiz sonucunda takipçimize beyan edildiği üzere ‘üründe sorun tespit edildi’ ve ürün söz konusu marketten toplatıldı. Bu konuda yakın tarihte Antalya İl Müdürlüğü tarafından söz konusu parti no’lu ürünler için genel bir toplatılma kararı çıkartılması muhtemel görünüyor. Bunun yanısıra takipçimize verilen şifahi bilgide; ‘Firmaya yüklü miktarda ceza kesilecek’ ifadelerine yer veriliyor. Firmaya yüklü cezaya sebebiyet veren ve tüketicinin sağlığını tehdit eden ‘sorun tespiti’ ise açıklanmıyor” ifadeleri kullanıldı.