Tecrübeli teknik direktör Carlo Ancelotti, bu sezon Real Madrid ile gösterdiği performansla dikkati çekiyor. Avrupa'nın 5 büyük liginde şampiyonluk yaşayan ilk teknik direktör olarak tarihe geçen 'Don Carlo', 5 kez Şampiyonlar Ligi finali gören tarihteki ilk teknik direktör oldu.

Carlo Ancelotti bir kez daha tarihe geçti

Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti, bu sezon Real Madrid ile gösterdiği performansla birçok rekoru kırdı. Tecrübeli teknik direktör, Avrupa'nın 5 büyük liginde şampiyonluk yaşayan ilk teknik direktör olarak tarihe geçti. Ancellotti ayrıca 5 kez Şampiyonlar Ligi finali gören tarihteki ilk teknik direktör oldu.

Real Madrid, teknik direktör Carlo Ancelotti yönetiminde bu sezon İspanya Süper Kupası'nın ardından lig şampiyonluğuyla ikinci kupasını müzesine götürdü.

62 yaşındaki İtalyan teknik direktör, Avrupa'nın 5 büyük liginde şampiyonluk yaşayan ilk teknik direktör olarak tarihe geçti. Ancelotti, İngiltere (Chelsea), İtalya (Milan), Fransa (Paris Saint Germain) ve Almanya (Bayern Münih) liglerinde de ulusal lig şampiyonlukları kazanmıştı.

Ancelotti ayrıca, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçının rövanşında Manchester City'yi 3-1 yenerek finalde Liverpool'un rakibi oldu.

Ancelotti böylece 5 kez Şampiyonlar Ligi finali gören tarihteki ilk teknik direktör oldu.

Tecrübeli teknik direktör daha önce İtalyan ekibi Milan ile 2003, 2005 ve 2007'de final görmüş, 2014'te de Real Madrid'de Devler Ligi finaline ulaşmıştı.