Jurgen Klopp ve Jose Mourinho, Uluslararası Tahkim Kurulu'nun (CAS) UEFA tarafından Manchester City'ye verilen 2 yıl Avrupa kupalarından men kararını kaldırmasına tepki gösterdi

CAS'ın Manchester City kararına tepkiler sürüyor: 'Utanç verici'

Uluslararası Tahkim Kurulu'nun (CAS) UEFA tarafından Manchester City'ye verilen 2 yıl Avrupa kupalarından men kararını kaldırmasına tepkiler sürüyor.

İngiltere Premier Lig'de görev yapan teknik direktörler Jurgen Klopp ve Jose Mourinho, CAS'ın kararına eleştirlerde bulundu.

Manchester City Teknik Direktörü Guardiola ise söz konusu kararı savundu.

CAS, AVRUPA KUPALARINDAN MEN CEZASINI KALDIRDI

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), UEFA'nın finansal fair play kurallarına uymadığı gerekçesiyle İngiliz ekibi Manchester City'ye verdiği 2 sezon Avrupa kupalarından men kararını kaldırdı.

CAS'tan yapılan açıklamada, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu tarafından 2012-2016 yıllarındaki finansal kuralların ihlal edildiği gerekçesiyle Manchester City'ye verilen Avrupa kupalarından 2 sezon men kararının kaldırıldığı kaydedildi.

CAS, Manchester temsilcisine verilen 30 milyon Avro para cezasını da 10 milyon avroya indirdi.

Liverpool'un ardından ligi ikinci sırada bitirmeyi garantileyen Manchester City, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak.

cas-in-manchester-city-kararina-tepkiler-suruyor-utanc-verici-756670-1.

UEFA, 14 Şubat'ta Manchester City Kulübüne finansal fair play kurallarına uymadığı gerekçesiyle 2020-2021 ile 2021-2022 sezonları için Avrupa kupalarından men ve 30 milyon avro para cezası verildiğini duyurmuştu.

Manchester City Kulübü ise karara itiraz ederek CAS'a başvurmuştu.

UEFA, Manchester City'ye verilen cezanın kaldırılmasında yetersiz delil ve zaman aşımının etkili olduğunu duyurdu. Açıklamada, Uluslararası Tahkim Kurulu'nun (CAS) Manchester City'ye verilen iki sezon Avrupa kupalarından men kararını duruşmalarda yeterli delil sunulamaması ve iddia edilen ihlallerin büyük bölümünün 5 yıllık zaman aşımına uğramasından dolayı kaldırdığı kaydedildi.

KLOPP: FUTBOL İÇİN GÜZEL BİR GÜN DEĞİL

30 yıl sonra Liverpool'a lig şampiyonluğunu kazandıran Alman teknik direktör Jürgen Klopp, bugün düzenlediği basın toplantısında, "Manchester City'nin Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilecek olmasından mutluyum ancak dünün futbol için güzel bir gün olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Finansal fair-play kurallarının takımları ve rekabeti koruduğunu belirten Klopp, "Bu kurallar başlangıçta kimsenin fazla para harcamaması için güzel bir fikirdi. Kulüpler doğru kaynaklara harcama yaptıklarından emin olmalılar. Umarım finansal fair play kuralları kalır, çünkü size gidebileceğiniz ancak geçemeyeceğiniz sınırlar koyar, bu da futbol için güzel" değerlendirmesinde bulundu.

cas-in-manchester-city-kararina-tepkiler-suruyor-utanc-verici-756671-1.

MOURİNHO: UTANÇ VERİCİ BİR KARAR

Tottenham Teknik Direktörü Jose Mourinho da CAS'ın Manchester City ile ilgili kararını "utanç verici" olarak yorumladı.

Portekizli teknik direktör, "Manchester City eğer suçsuzsa neden 10 milyon avro para cezası aldı. Eğer suçlularsa Avrupa kupalarından men edilmeliler. Suçlu olup olmadıklarını bilmiyorum ama utanç verici bir karar" şeklinde görüş belirtti.

cas-in-manchester-city-kararina-tepkiler-suruyor-utanc-verici-756675-1.

GUARDİOLA: MANCHESTER CİTY ÖZÜR DİLENMEYİ HAK EDİYOR

Manchester City'ye verilen iki yıl Avrupa kupalarından men cezasını kaldırmasını değerlendiren takımın teknik direktörü Pep Guardiola, "Manchester City özür dilenmeyi hak ediyor" dedi.

Basın toplantısı düzenleyen İspanyol teknik direktör, Finansal Fair Play (FFP) kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle Manchester City'ye verilen cezanın haksız olduğunu ve CAS'ın bu hatayı düzelttiğini belirterek, "Bu karar sayesinde futbol için güzel bir gün oldu" ifadesini kullandı.

CAS'ın cezayı kaldırmasını eleştiren Liverpool'u çalıştıran Jürgen Klopp ve Tottenham'ın teknik direktörü Jose Mourinho'ya cevap veren Guardiola, "Jose ve diğer teknik direktörler, UEFA'nın verdiği cezadan kendilerinin de zarar gördüğünü anlamalı. Bu nedenle tüm teknik direktörlerden özür dilenmeli. Yanlış bir şey yapsaydık UEFA ve CAS zaten gerekeni yapardı ama hata yapmadık. Kendimizi savunduk ve doğru olan gerçekleşti. Manchester City özür dilenmeyi hak ediyor" şeklinde konuştu.

cas-in-manchester-city-kararina-tepkiler-suruyor-utanc-verici-756676-1.

Kaynak: AA, BirGün