Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun ABD halkına yazdığı mektubu açıkladı. Maduro mektupta, “Biz bölgemizde silahlı bir çatışma istemiyoruz. Kardeş ilişkiler, işbirliği, değişim ve saygı istiyoruz” yazdı

‘Çatışma değil kardeşlik’

ABD’nin ‘uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı’ ile suçladığı Bolivarcı hükümeti hedef alarak Venezuela açıklarına savaş gemileri göndermesine yönelik tepkiler sürerken Devlet Başkanı Nicolas Maduro bir mektup kaleme aldı.

‘DEĞİŞİM VE SAYGI’

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, Maduro’nun ABD halkına yazdığı mektupta, “Biz bölgemizde silahlı bir çatışma istemiyoruz. Kardeş ilişkiler, işbirliği, değişim ve saygı istiyoruz” ifadelerine yer verdiğini vurguladı.

Önceki gün açıklanan mektupta, “Covid-19 salgınıyla boğuşan Amerikan halkıyla dayanışma içindeyiz. ABD halkını, liderlerini pandemiye karşı gerekli ve acil mücadeleye odaklamaya zorlamaya davet ediyoruz. Ülkemiz savaş tehditlerini, ablukaları ve egemenliğini ihlal eden uluslararası bir vesayet kurma müdahalelerine imkan vermeyecek” denildi.

‘Uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı’ suçlamasının yanlış ve asılsız olduğuna dikkat çekilen mektupta, “Amerikan halkını Trump’ın Venezuela’ya saldırmak için gösterdiği nedenlere inanmamaya çağırıyoruz. Ayrıca, askeri tehditlerin durdurulmasını, yasadışı yaptırımların sona ermesini ve bugün ülkede bu virüsle mücadele etmek için gerekli olan insani yardım malzemelerine erişimi kısıtlayan ablukanın kaldırılmasını istiyoruz. Ülkenizin bir kez daha sonsuz bir çatışmaya, başka bir Vietnam’a veya başka bir Irak’a çekilmesine izin vermeyin” çağrısına yer verildi.