Çatıya çıkıp, tabancayla ateş açtı

Antep'te, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü gibi kamu kurumlarının bulunduğu iş merkezinin çatısına çıkan kişi, elindeki tabancayla ateş açmaya başladı. Polis, silahlı kişinin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlattı.


Muammer Aksoy Bulvarı üzerindeki Valilik ve Emniyet Müdürlüğü binalarına da yakın 6 katlı Sever İş Merkezi'nin çatısına, saat 12.00 sıralarında çıkan kimliği belirsiz kişi, elindeki tabancayla ateş açmaya başladı. Silah seslerini duyanlar ile şüpheliyi görenlerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Polisler, çevredekiler uzaklaştırıp, silahlı şüpheliyi etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı.

Polislerin görüştüğü M.Ş., bir süre sonra elindeki tabancayı bırakıp, polise teslim oldu. Güvenlik önlemleri eşliğinde iş merkezinden çıkarılan M.Ş., kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Bunalttılar ağabey" dedi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Gaziantep Valiliği, 6 katlı iş merkezinin çatısına çıkarak tabancayla ateş açan M.Ş. ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, intihar girişiminde bulunan M.Ş.'nin, Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde görevli iken yaklaşık 2 yıl önce işten çıkarıldığını ve işine geri dönmek istediğin belirtilerek, "Bu girişimi sırasında elindeki silahla havaya ateş açan şahıs İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerinin yaptıkları görüşmeler neticesinde ikna edilerek çatıdan indirilmiştir. Şahsın üzerinde yapılan aramada 1 bulundurma ruhsatlı tabanca ve tabancaya ait 2 şarjör, 59 dolu fişek ve 6 kovan ele geçirilmiştir. Olaya ilişkin adli-idari tahkikat başlatılmıştır" denildi.

(DHA)