Çetelerin sokak ortasındaki kanlı savaşlarına bir yenisi daha eklendi. Önceki gün izmit'te güpegündüz meydana gelen silahlı çatışmada hed

Çetelerin sokak ortasındaki kanlı savaşlarına bir yenisi daha eklendi. Önceki gün izmit'te güpegündüz meydana gelen silahlı çatışmada hedef Susurluk skandalında da adı 'Kocaeli çetesi' olarak geçen organize örgütün elebaşı Hadi Ozcan'dı. Yüzü maskeli 3 kişinin kaleşnikoflu saldırısında sokaktan geçen insanlar kurşunlara hedef oldu. Yahya-kaptan semtinde, dün 16.00 sıralarında gerçekleşen saldırıda trafik ışıklarında bekleyen minibüsteki 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'sinin durumu ağır.

ÖZCAN'IN HASMI ÇOK
1990'h yıllarda ilimizde vurularak öldürülen Köseköy'de 3 kişinin taranarak öldürüldüğü Samsunlular olayı,yine oflu Muzaffer olarak tanınan Muzaffer Yüksel ve Uzunçiftlik turnikelerinde araç içinde vurularak öldürülen Reşat Yüksel'inde faili olarak bilinen Hadi Özcan,Mustafa Büyüksökmen'in olayından sonra tutuklanıp Tekirdağ F Tipi cezaevine konulduktan sonra geçen yıl öldürülen Ali İhsan Kaya'nın vurulmasında da talimatı veren kişi olarak adı geçti.Kaya'nın cinayet davasında yakalanan zanlılardan İsmail Halil,Savaş Uzun,Metin Ali Bağdat'ın Özcan'la birlikte uzun süre yargılandıktan sonra aftan yararlanıp dışarı çıkmışlardı. Ali İhsan kaya'nın öldürülmesinde tetiği çektiği iddia edilen Savaş Uzun geçen yılın son aylarında Adliye'ye gelip teslim olduktan 8 saat sonra izmit Kapalı cezaevinde linç edilerek öldürülmüştü.

ANİBAL OPERASYONU
Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Oganize Suçlar Grup Amirliği ve İstihbarat Şube, Kaçakçılık Şube'nin ortaklaşa düzenlediği "Anibal" adlı operasyon sonrası gözaltına alınan zanlılar dün Gebze Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. 23 zanlı, organize suç örgütü kurmak, yüzde karşılığı tefecilik, silah zoruyla çek senet imzalatmak, gasp, silahla adam kaldırma, 6136 sayılı SKM'ye muhalefet, uyuşturucu bullanmak ve kullanmak suçlarından adliyeye gönderildi. Savcılığa zanlılardan önce dosyaları gönderilirken zanlılar savcılığa sevk esnasında gazetecilere sözlü sataşmada bulundu. Zanlılar, "En büyük Türkiye" sloganı attı.