Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "17 ülkeden 5 bin 528 vatandaşımızı ülkemize getirdik" dedi

Çavuşoğlu: 17 ülkeden 5 bin 528 vatandaşımızı getirdik

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı Covid-19 salgını nedeniyle İttifak tarihinde ilk kez video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Toplantının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "17 ülkeden 5 bin 528 vatandaşımızı ülkemize getirdik. Toplam 50'den fazla ülkeden 20 binden fazla vatandaşımızı ülkemize getirdik. Yurt dışında koronavirüs nedeniyle 124 Türk vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi.

Gündem maddesi Covid-19'la mücadelede iş birliği ve dayanışma olan toplantıda, Afganistan ve Irak'taki durumla NATO'nun siyasi rolünün güçlendirilmesi başta olmak üzere İttifakın gündeminde bulunan konuları da ele alındı.

Çavuşoğlu'nun toplantının ardından yaptığı açıklamanın satırbaşları şöyle:

*17 ülkeden 5 bin 528 vatandaşımızı ülkemize getirdik. Toplam 50'den fazla ülkeden 20 binden fazla vatandaşımızı ülkemize getirdik.

*Bilim Kurulumuzun aldığı kararları harfi harfine uyguluyoruz. Halen yurt dışında bulunan vatandaşlarımız var ve buraya gelmek istiyorlar. Temsilciliklere başvurabilirler.

*7 milyon vatandaşımızın hepsini getirmemiz mümkün değil. Onlara da gerekli uyarılarımızı yapıyoruz. ihtiyaçları olduğunda onların yanındayız.

*Cezayir'den bin 700, Suudi Arabistan'dan bin civarı vatandaşımızı THY aracılığı ile getireceğiz ve karantinaya alacağız.

*TIR şoförlerinin sorunlarını aşmak için çalışıyoruz.

*Maalesef yurt dışında da vatandaşlarımız vefat etti bu sayı 124'e çıktı.