Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile bir çalışma grubu kurulacağını belirterek, "Bu teklif ABD tarafından, Biden tarafından geldi" dedi.

Çavuşoğlu: ABD ile bir çalışma grubu kurulacak, teklif Biden tarafından geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin teklifi üzerine ABD ile bir çalışma grubu kurulacağını söyledi.

Çavuşoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlarının 2022 yılı bütçesinin sunumunu yaptı.

"ABD'nin PKK/PYD/YPG'yle iş birliği, FETÖ'nün ABD'deki varlığı ve S-400 bağlantılı yaptırımlara ilişkin tutumunun müttefiklik ruhuyla bağdaşmadığını" dile getiren Çavuşoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız bunları açıklıkla bu görüşmede vurguladı. Bu konuları ele alacak bir çalışma grubu kuracağız. Daha önce de ABD'ye böyle bir teklifte bulunduğumuzu söylemiştik, şimdi de bu teklif ABD tarafından, Biden tarafından geldi" dedi.

Çavuşoğlu, çalışma grubunun oluşturulması ve ele alınacak konularla ilgili kurum ve bakanlıkların çalışmaları yürüttüğünü ifade etti.

2021'in uluslararası siyasi konjonktür bakımından yoğun gündemli bir yıl olduğunu belirten Çavuşoğlu, Afganistan, Orta Doğu, Balkanlar, Afrika ve Asya'da önemli gelişmeler yaşandığını ifade etti.

Çavuşoğlu, küresel manzaraya güvensizlik ortamının hakim olmaya devam ettiğini söyleyerek, artan güç mücadelesi ve rekabetin kurallara dayalı ilişkiler düzenini tehdit ettiğini dile getirdi.