Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’yle 11 aradan sonra yapılan görüşmenin ardından “Hulusi Paşa ve Hakan Bey dün Moskova’daydı malumunuz. Ben de Lavrov’la görüşeceğim" dedi.

Çavuşoğlu: Ben de Lavrov’la görüşeceğim

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da bir otelde düzenlediği yıl sonu değerlendirme toplantısında Suriye’yle 11 yıl sonra yapılan görüşme ile ilgili kendisinin de bir toplantıya katılacağını bildirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün beraberinde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan ile Rusya’nın başkenti Moskova’da Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile Rusya Federasyonu ve Suriye istihbarat başkanlarıyla üçlü toplantıda bir araya geldiğini açıkladı. Söz konusu toplantı Suriye’de savaşın başlamasının ardından yönetimle 11 yıl sonra ilk üst düzey temas özelliğini taşıyordu.

Çavuşoğlu, Suriye ile yapılan görüşmenin ardından kendisinin de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüşeceğini şu sözlerle açıkladı:

"BM, ABD, Rusya, Irak ve rejimle [Suriye] temaslarımız sürüyor. Hulusi Paşa ve Hakan Bey dün Moskova’daydı malumunuz. Ben de Lavrov’la görüşeceğim.”

Çavuşoğlu, Yunanistan’a ilişkin ise "Değil 12, Ege’de (Yunanistan'ın) 1 mil dahi karasuyu genişlemesine izin vermeyiz. Meclisimizin bu konuda 1995’de aldığı karar nettir ve halen geçerlidir" dedi.

(AA)