Çavuşoğlu: Hakan Atilla hakkındaki temyiz sürecinden vazgeçilmeli

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın cezasını Türkiye'de çekmek istediğini hatırlatarak, "Şu anda temyiz süreci var, bundan vazgeçilmesi gerekiyor. Bu konuda hukuki bir süreç olabilir" dedi.

Halkbank'ın İran yaptırımlarını ihlal etmediği sonucuna varıldığını söyleyen Çavuşoğlu, bu konunun kapatılması için ABD'li yetkililerle görüştüğünü belirtti.

Çavuşoğlu, "Halkbank'a açılan dava FETÖ motifli bir dava; ABD Hazinesi de soruşturma başlatmıştı, banka her türlü bilgiyi verdi. Bağımsız kuruluşlarca yapılan incelemelerde Halkbank'ın İran yaptırımlarını ihlal etmediği sonucuna varıldı. Bu konunun kapatılması konusunda atılması gereken adımları ve Atilla'nın cezasını Türkiye'de çekmesi için ABD'li yetkililerle görüştüm. Hakan Atilla cezasını Türkiye'ye çekmek istemişti, şu anda temyiz süreci var, bundan vazgeçilmesi gerekiyor, bu konuda hukuki bir süreç olabilir" ifadelerini kullandı.

ABD'de devam eden FETÖ soruşturmasına da değinen Çavuşoğlu, "FBI'ın ABD'de FETÖ konusundaki soruşturması ciddi görünüyor, umarım devam eder, engellenmez" dedi.