Ankara’da Togo Dışişleri Bakanı ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrail ile ilişkilere değinerek, “İsrail'in bizimle sağlıklı bir ilişki sürdürebilmesi için yanlış politikalardan vazgeçmesi lazım” dedi.

Çavuşoğlu, 'İsrail ile sağlıklı ilişki'nin şartını açıkladı: Yanlış politikalardan vazgeçilmeli

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Togo Dışişleri Bakanı ve aynı zamanda Afrika Entegrasyonu ve Yurtdışı Togolular Bakanı da olan Robert Dussey ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Ankara’daki basın toplantısında Çavuşoğlu, Batı Afrika ülkesi Togo'da ‘FETÖ iltisaklı okulun kapatıldığını’ açıkladı.

“Maarif Vakfı’nın yeni okullar açılması için Togo’nun desteğine ihtiyacımız var. FETÖ ile mücadelede verdikleri destek için de teşekkür ediyorum” diyen Çavuşoğlu, İsrail ile ilişkiler konusunda da mesajlar verdi.

Çavuşoğlu şunları söyledi:

“İsrail'in bizimle sağlıklı bir ilişki sürdürebilmesi için yanlış politikalardan vazgeçmesi lazım. Kudüs’ün statüsünü aşındırıcı politikalarını değiştirmeli. Mevcut politikalarla ilişki olmaz. İsrail iki devletli çözüm ve barış sürecine girerse herkesle ilişkileri iyi olur. Bu uluslararası toplumun da beklentisi. Hükümeti kimin kuracağı değil nasıl politika izleyeceği önemli.”