Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç’in NATO üyeliğine ilişkin “İsveç yükümlülüğünü yerine getirirse oturur konuşuruz. Ama şu an İsveç’in NATO üyeliğine evet dememiz mümkün değil" dedi.

Çavuşoğlu: İsveç’in NATO üyeliğine şu an evet dememiz mümkün değil
Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret amacıyla Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Başbakan Viktor Orban ve Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijarto ile bir araya geldi.

AA’nın aktardığına göre, Çavuşoğlu, ziyareti sırasından Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijarto ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, İsveç’in NATO üyeliğine ilişkin “İsveç yükümlülüğünü yerine getirirse oturur konuşuruz. Ama şu an İsveç’in NATO üyeliğine evet dememiz mümkün değil" dedi.

NATO’nun Finlandiya ve İsveç’in üyelik sürecini birlikte götürmek istediğine dikkat çekerek “Eğer üyelik süreci ile ilgili bir karar verilirse Finlandiya'ya daha pozitif bakacağımızı bizzat Cumhurbaşkanımız söyledi” diye konuştu.

Çavuşoğlu ayrıca “Üçüncü toplantıyı iptal ettik. Brüksel’de olacaktı. NATO’da gördün. Süreç şeffaf olsun. Bu konuda en üst düzeyde de kayda geçiriyoruz” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aynı yasalar İsveç'te de var Finlandiya'da da var. Finlandiya diyor ki ben izin vermem, bu nefret suçudur. Dolayısıyla 'İfade özgürlüğü' anlayışı bizi ancak kaosa götürür.”