Arnavutluk ve Kuzey Makedonya'nın AB'ye katılım katılım müzakerelerine başladıkları için tebrik eden Bakan Çavuşoğlu, "Umarım onların deneyimi bizimkinden farklı olur" dedi.

Çavuşoğlu'ndan AB katılım müzakereleri başlayan ülkelere: "Umarım onların deneyimi bizimkinden farklı olur"
Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın Ukrayna arasındaki savaşın Avrupa Birliği’nin (AB) genişlemesinin önemini bir kere daha ortaya koyduğunu söyleyerek, katılım müzakerelerine başlayan ülkeler için “Umarım onların deneyimi bizimkinden farklı olur” dedi.

Çavuşoğlu, Açık Balkan Girişimi'nin Belgrad Zirvesi'nde, Sırbistan, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Bosna Hersek, Karadağ ve Macaristan'ı temsilen gelen katılımcılara hitap etti.

'AB, İÇE DÖNÜK HALE GELDİ'

AB içindeki dar siyasi çıkarların AB'nin genişleme gündemini ele geçirdiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Genişleme, AB'nin geçmişteki en başarılı politikalarından biriydi. Ancak AB içe dönük hale geldi ve dar siyasi çıkarlar genişleme gündemini ele geçirdi. Kimse Arnavutluk ve Kuzey Makedonya'nın neden bu kadar uzun zamandır beklediğini düzgün biçimde açıklayamaz" ifadelerini kullandı.

İki ülkeyi katılım müzakerelerine başladıkları için tebrik eden Çavuşoğlu, "Umarım onların deneyimi bizimkinden farklı olur" temennisini iletti. Çavuşoğlu, şöyle devam etti: "Türkiye'nin üyeliğinin nasıl dar çıkarlarla nasıl politize edildiğinden söz etmek istemiyorum."

AA