Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dünya İnsan Hakları Günü'nde yayımladığı mesajda, Türkiye’nin her türlü insan hakları ihlallerine karşı mücadelesiyle uluslararası topluma örnek olduğunu savundu. Çavuşoğlu, "Türkiye, bir yandan insan hakları konusunda masada önemli girişimlerin şekillenmesine öncülük ederken, diğer yandan sahada ihtiyaç sahiplerine etkin ve hızlı bir şekilde ulaşıyor" dedi.

Çavuşoğlu'ndan 'İnsan Hakları Günü' mesajı: Türkiye uluslararası topluma örnek olmaya devam ediyor
Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Çavuşoğlu mesajında, Türkiye'nin kendi vatandaşlarıyla ev sahipliği yaptığı milyonlarca kişinin haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik çabalarını kararlılıkla sürdürdüğünü öne sürdü.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ETKİN VE HIZLI BİR ŞEKİLDE ULAŞIYOR”

Türkiye’nin her türlü insan hakları ihlallerine karşı mücadelesiyle uluslararası topluma örnek olduğunu savunan Çavuşoğlu, “Türkiye ayrıca, dünyanın dört bir yanında yaşanan İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı ve ırkçılık da dahil olmak üzere her türlü insan hakları ihlallerine karşı mücadelesiyle uluslararası topluma örnek olmaya devam ediyor. Türkiye, bir yandan insan hakları konusunda masada önemli girişimlerin şekillenmesine öncülük ederken, diğer yandan sahada ihtiyaç sahiplerine etkin ve hızlı bir şekilde ulaşıyor” diye konuştu.

Uluslararası toplumun, elindeki tüm olanakları insanlığın ortak refahı ve mutluluğu için kullanması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, “Küresel ve bölgesel kuruluşların yapıcı, iyileştirici, önlem alıcı rol ve gayretlerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç bulunuyor” ifadelerini kullandı.

(AA)