Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus mevkidaşı Putin’in bu geceden itibaren başlamak üzere yaptığı Libya’da ateşkes çağrısı hakkında konuştu, General Halife Hafter’in Ruslar tarafından ikna edilmesi gerektiğini söyledi

Çavuşoğlu’ndan Libya açıklaması: Rusya, Hafter’i ikna etmeli

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya'da ateşkes çağrısında bulundu.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Bu gece itibariyle bir ateşkesin sağlanması konusunda iki devlet başkanı bir çağrıda bulundu. Buradaki mutabakata göre biz Türkye olarka meşru yönetim olan Sarrac'ı bu çağrıya destek vermeleri konusunda ikan edecektir. Rusya da Hafter'i ikna edecekti. Biz üzerimize düşeni yaptık. Hemen temasa geçtik. Daha o akşam Sarrac yönetimi ortak açıklamayı desteklediklerini vurgulayan açıklamalar yaptılar Ama Hafter'den böyle bir açıklama gelmedi. Dün basına yansıdığı kadarıyla tam tersi açıklama geldi. Rus dostlarımızdan beklentimiz iki devlet başkanının mutabık kaldığı gibi Hafter'ı bu konuda ikan etmeleri."

"Fransa bunu baltalamak için elinden geleni yapıyor. Fransa silah desteği ile Libya'da kaosun devamını sağlıyor.”

"Hafter’i yok saymamız söz konusu değil. Hafter de bir aktör ama meşru değil. İş siyasi çözüme geldikten sonra herkesin işin içinde olması konusunda sıkıntımız yok, buna Hafter de dahil ama önce ateşkese riayet edecek."