Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400 tesliminin erteleneceği yönündeki iddialara yanıt vererek, ”Erteleme veya durdurma gündemde değil. Bitmiş bir anlaşma, ertelemeyi neden konuşalım?” dedi. Çavuşoğlu, şöyle konuştu: “Erteleme ya da durdurma söz konusu değil. Bitmiş bir anlaşma. Ertelemeyi neden konuşalım? S-400 ve F-35 için Türkiye ve ABD arasında görüş alışverişi sürüyor. ABD’nin endişeleriyle ilgili uzmanlar karar versin. […]

Çavuşoğlu’ndan S-400 açıklaması: Ertelemeyi neden konuşalım?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400 tesliminin erteleneceği yönündeki iddialara yanıt vererek, ”Erteleme veya durdurma gündemde değil. Bitmiş bir anlaşma, ertelemeyi neden konuşalım?” dedi.

Çavuşoğlu, şöyle konuştu: “Erteleme ya da durdurma söz konusu değil. Bitmiş bir anlaşma. Ertelemeyi neden konuşalım? S-400 ve F-35 için Türkiye ve ABD arasında görüş alışverişi sürüyor. ABD’nin endişeleriyle ilgili uzmanlar karar versin. ABD yapıcı ve iyi niyetliyse teklifimizi kabul eder.”

Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarına ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, “Türkiye’nin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını savunacağız. Kıbrıs Rum yönetimi, Kıbrıs Türk halklarının haklarını garanti altına almadan tek taraflı sondaj çalışmaları yürütüyor. Akılcı yaklaşımlar yerine tek taraflı adım atarlarsa biz de gereğini yapacağız” diye konuştu.