Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gine körfezinde saldırıya uğrayan gemiyle ilgili olarak açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Korsanlardan henüz bir haber gelmedi. Bölge ülkelerinin hepsiyle temasa geçtik" dedi.

Çavuşoğlu'ndan saldırıya uğrayan gemi hakkında açıklama: Korsanlardan henüz bir haber gelmedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gine Körfezi'nde korsanların saldırısına uğrayan Liberya bayraklı Mozart isimli konteyner gemisiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

AA'nın aktardığına göre, geminin yabancı bandıralı, personelin ise Türkiyeli olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, "15 vatandaşımız şu anda kaçırılmış durumda. Gemi dün akşam itibariyle limana yaklaştı, biraz açıkta daha doğrusu. Ve dün akşam güvenlik güçleriyle ve büyükelçimiz, bir ekip gemiye çıktılar ve gemi temiz. Herhangi bir korsan veya başkasının sızmadığını anladılar, güvenlikle ilgili sıkıntı yok" dedi.

Bir kişinin karnından yaralandığını ve şu an durumunun iyi olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Vefat eden Azerbaycan Türkü kardeşimizin İslam'a uygun bir şekilde cenaze işlemleri yapıldı. Gabon hükümetine ve yetkililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar korsanlardan bir haber gelmedi. Dördüncü kaptanımız gemide kalıyorlar. Özellikle Gabon Savunma Bakanlığı ilave personel takviyesi yaptı, korunuyor. Geminin sahibi olan şirket de tüm hazırlıklarını yapmış durumda. Ama henüz korsanlar ne ailelere, ne bizlere ne de şirkete, ki böyle durumlarda şirkete ulaşıyorlar, henüz bir temasta bulunmadılar. Bir görüşme olmadı. Süreci takip ediyoruz. İnşallah vatandaşlarımızı sağ salim kurtarırız, ülkemize getiririz. İnşallah bu diğer ülkelere ders olur. Gerekli önlemleri alırlar."

NE OLMUŞTU?

Batı Afrika ülkesi Nijerya açıklarında Gine Körfezi’nde seyir halindeki Mozart adlı konteyner gemisi, korsanlar tarafından kaçırılmış, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "Toplam 19 personel arasından 15 Türkiyeli personeli yanlarına rehin alarak gemiyi terk etmişler. Arbede esnasında Azerbaycan uyruklu 1 personel öldürülmüş olup gemi üzerinde 3 kendi personeliyle birlikte Gabon Port-Gentil Limanı'na doğru hareket halindedir" ifadeleri kullanılmıştı.