CHP Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz'ün soru önergesine yanıt veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'de koronavirüs salgınının başladığı 11 Mart'tan sonra kaç askerin Suriye'de görevlendirildiğini söylemedi.

Çavuşoğlu, salgından sonra kaç askerin Suriye'de görevlendirildiğini söylemedi

HÜSEYİN ŞİMŞEK

Salgında güvenilir sonuçlara ulaşılamayan Suriye'de milyonlarca insan arasından yalnızca 230'una koronavirüs testi uygulandığı açıklandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 230 testin sonucunun da negatif olduğunu söyledi.

CHP Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, salgınla ilgili Suriye'deki son durumu sordu. Çeviköz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi sundu. Önergede “İdlip'te ve özellikle vilayetin Türkiye sınırındaki yaklaşık bir milyon sığınmacının barındığı kamplarda Covid-19'la nasıl mücadele edilmesi planlanmaktadır?" diye sordu.

CHP'li Çeviköz'ün önergesine yanıt veren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, muhaliflerin 26 Nisan tarihine kadar milyonlarca insan içerisinden sadece 230'una test yapıldığını söyledi. Bu sonuçların negatif çıktığını anlatan Çavuşoğlu, 11 Mart'tan sonra kaç askerin Suriye'de görevlendirildiğini söylemedi.

Esad yönetimini eleştiren Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Suriye genelinde tanı ve tedavi imkanlarının yetersizliği ve rejimin teyitli vakalar konusunda şeffaf davranmaması, uluslararası örgüt ve insani yardım kuruluşlarının önlemlerinin ivedilikle ve kapsamlı bir şekilde hayata geçirilmesini gerekli kılmaktadır.”