Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunanistan, ihlallerinden vazgeçmezse adaların egemenliği tartışılır" dedi. "Gelir yüzünüze sarılırlar, arkalarına döndükleri zaman nefret, kin, yalan, iftira" diyen Çavuşoğlu, "Bunlar siyasetçilere yakışan tavırlar değil. Yunanistan bizim yazdığımız mektuplara adam gibi cevap versin" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu: Yunanistan bizim yazdığımız mektuplara adam gibi cevap versin
Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın ihlallerinden vazgeçmezse adaların egemenliğinin tartışılacağını ifade etti. Çavuşoğlu, "Yunanistan bizim yazdığımız mektuplara adam gibi cevap versin" dedi.

Çavuşoğlu, Ankara'da Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Yunanistan'ın açıklamalarına değinen Çavuşoğlu, "'Cumhurbaşkanımızın, Miçotakis'le görüşmesinin ardından Yunanistan'ın gerçekleştirdiği tavır şaşırtıcı değil. Yunanistan ile anlaşamadığımız konular yıllardır var. Yunanistan silahlandırılmama şartı ile kendine verilen adalarda bir ihlal gerçekleştiriyor. Bu adaları silahlandırıyor" diye konuştu.

"Biz BM'ye iki mektup yazdık" diyen Çavuşoğlu, "Yunanistan bu ihlallerden vazgeçmezse bu adaların egemenliği tartışılacaktır. Sürekli herkese ders vermeye çalışıyorsun ama anlaşmalar ortada" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, şöyle devam etti: "Bize hukuki olarak cevap veremedikleri için agresifleşiyorlar. Saçma sapan cevaplar verip demagojiye döküyorlar 'Türkiye adalarımızı alıyor' diye. Yunan yöneticilerin bir kompleksi var. Bunun ucu aşağılık kompleksine dayanıyor. Ben her gün çıkıp Yunanistan'a saldırmıyorum. Halkımızın böyle bir beklentisi yok."

"En haksız durumda bile ağlamada çok başarılılar" diyen Çavşoğlu, "Gelir yüzünüze sarılırlar, arkalarına döndükleri zaman nefret, kin, yalan, iftira. Bunlar siyasetçilere yakışan tavırlar değil. Yunanistan bizim yazdığımız mektuplara adam gibi cevap versin, bu ihlali sonlandırmazsa adaların egemenlik tartışmalarına başladık zaten" ifadelerini kullandı.