AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlediği seçim mitinglerinde kendisi dinleyenlere ‘keyif çayı’ dağıtırken AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, çay dağıtmanın popülizm, halkı kaldırmak olduğunu söyledi. Özhaseki, seçim çalışmaları kapsamında, Tesisat, İnşaat, Sanayii Malzemecileri Derneği’nde, Rüzgârlı Sokak esnafıyla bir araya geldi. Özhaseki’ye ziyaretinde AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, AKP Altındağ […]

Çay, halkı kandırmaktır

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlediği seçim mitinglerinde kendisi dinleyenlere ‘keyif çayı’ dağıtırken AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, çay dağıtmanın popülizm, halkı kaldırmak olduğunu söyledi.
Özhaseki, seçim çalışmaları kapsamında, Tesisat, İnşaat, Sanayii Malzemecileri Derneği’nde, Rüzgârlı Sokak esnafıyla bir araya geldi. Özhaseki’ye ziyaretinde AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, AKP Altındağ Belediye Başkan adayı Asım Balcı ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran eşlik etti.

Özhaseki, belediye başkan adayları arasında 2 tip siyasi anlayış olduğunu, bunlardan birinin eski tip popülist yaklaşım olduğunu belirtti. Özhaseki, “’Sabah hepinizin kapısına süt bırakacağım, akşamdan çay dağıtacağım, ertesi gün birer tane yağlı ekmek vereceğim’ falan filan. Bunun sonu gelmez ki. Var olanı zaten herkes dağıtır. Bırak süt dağıtmayı, belediyenin bütçesi var, çık sokağa, sıraya dizilsin insanlar, ver parayı kurtul o zaman. Öyle bir hayat yok. Ama demek ki karşılık bulduğunu zannederek hala bunu söylemeye devam edenler var. Hem de Ankara’mızda, emin olun içim yanıyor. Ben sandım ki, aday olunca herkes proje ortaya koyacak. En büyük hayal kırıklığım bu. Ne yazık ki şu ana kadar konuşamadık” dedi.

‘UFKU OLMALI’

Belediye başkanlarının ufkunun olması halinde şehirlerin aydınlık bir geleceği olabileceğini aktaran Özhaseki, “Tersine bir tavır izliyorsanız, ‘süt veririm, sabah da çay dağıtırım, paraları da şöyle düşürürüm, burayı da böyle keserim’ diyorsanız, Allah yardım etsin bu şehre. Bu sadece popülizm, halkı kandırmak olur. Hazır para her zaman dağılır gider; ama şehri geliştirmek, ortadaki pastayı kocaman hale getirmek kolay değil, bilgi, birikim ister. O pasta büyürse herkes alır, nasibine göre işler iyi gider” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan son zamanlarda gerçekleştirdiği mitinglerin sonunda “keyif çayı” adıyla 200 gramlık çaylar dağıtıyor.