ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ÇAYKUR'un resmî internet sitesinde yayımlanan bir açıklama yaptı. Sütlüoğlu, “Kadın spor takımlarına destek vermenin günah olduğunu” söylediği iddialarını yalanladı.

ÇAYKUR Genel Müdürü'nden kadınlara yönelik skandal ifadelerle ilgili açıklama

Rize Yeşilçay Spor Kulubü Kadın Futbol takımının 2. Başkanı ve Kaçkar TV Spor Müdürü Alaettin Onay, Kaçkar TV ekranlarında canlı yayınlanan “Telekulis” programında, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun 'kadın sporculara yapılan desteğin günah olduğunu söylediğini' açıklamıştı.

İmdat Sütlüoğlu, imzasıyla yayımlanan açıklamasında, "Böyle bir ifade benim şahsımın da temsil ettiğim Kurumun da görüşleriyle örtüşmemektedir. Kaldı ki ÇAYKUR bir fetva makamı da değildir." ifadesini kullandı.

Sütlüoğlu'nun açıklamasının tam metni şöyle:

Son günlerde bazı yerel ve ulusal basın yayın organlarında Kurumumuzla ve şahsımla ilgili gerçeği yansıtmayan, tamamen hayal mahsulü haberler yapılmaktadır. Haberde, bir kulüp başkanımıza; “Bayan spor takımlarına destek vermenin günah olduğunu” söylediğim iddia edilmektedir. Böyle bir ifade benim şahsımın da temsil ettiğim Kurumun da görüşleriyle örtüşmemektedir. Kaldı ki ÇAYKUR bir fetva makamı da değildir.

Öte yandan; “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” atasözünde ifade edildiği üzere; geçmişte bayan spor takımlarımıza herhangi bir destek verilmediği halde tarafımca bayan spor takımlarımıza da destek verilmeye başlanmıştır. Bu desteklere bakılarak bile bahis konusu sözleri ifade edemeyeceğim sonucuna kolayca ulaşılacaktır.

Bayan spor takımlarına desteğimin somut göstergesi olarak şunu ifade etmek isterim ki: Çok yoğun işlerime rağmen, milli başarılara imza atan Ardeşen GSK bayan hentbol takımımızla beraber Avrupa Challenge Kupası çeyrek final rövanş maçında takımımızı yalnız bırakmamak için İsveç’in Höör Kentinde oynanan karşılaşmayı bizzat yerinde izleyerek bayan sporcu kardeşlerimize olan maddi desteklerimiz yanında manevi desteğimizi de sunmuş bulunmaktayım.

Bu ve bunun gibi birçok hareketimle, ÇAYKUR olarak her daim bayanların yer aldığı takımlara destek olduk. 2013-2018 yılları arasında 5 bayan takımına 16 kez sponsor olduk. Bu takımlar sırasıyla şunlardır: Ardeşen GSK Hentbol, Zağnos Spor Hentbol, İdmanocağı Voleybol, Pazarspor Hentbol, Özel Kaçkar Koleji Voleybol. Bu takımların hepsi bayanlardan oluşmaktadır. Bu konuda tavrımız nettir. Bu güne kadar ÇAYKUR’da cinsiyet ayrımı yapılmamıştır.

Hal böyle iken; benim şahsımda ÇAYKUR’u yıpratma girişimi hem Doğu Karadeniz hem de ülke ekonomisine ihanettir. Türkiye’nin göz bebeği olan bir kuruluşun bu şekilde asparagas haberlerle yıpratılması bizleri üzmüştür. Bu şekilde yıpratma kampanyalarına kalkışanlar yanlış içerisindedir ve Rize’de şahsımla sürtüşmeyi kendisine iş edinen birtakım özel maksatlı kişilerin de medya mensubu görünümü altında buna çanak tutması Rize kamuoyunun dikkatinden kaçmamaktadır.

Şu hususu da belirtmek isterim ki Doğu Karadeniz Bölgemizdeki çay tarımında birinci derecede emek ve mesai harcayan hanım kardeşlerimiz ile aynı şekilde çay tüketiminde marka tercihinde belirleyici olan hanım kardeşlerimizin değerini ve saygınlığını en üst düzeyden takdir etmekteyiz. Bu asparagas haberi yapanlar ÇAYKUR ile toplumun temel taşı olan hanım kardeşlerimiz arasına nifak sokmak gibi bir neticeyi de amaçlamaktadırlar.

Biz, şu vakitte dahi yurt dışında özellikle riskli bölgelerde canımızı ortaya koyarak ihracatımızı arttırmak için çalışmalar yaparken bazı art niyetli kimselerin çalışmalarımızı hiçe sayıp bizi yıpratmaya çalışması topluma emek üreten herkes adına üzüntü verici bir durumdur. Sorumlular hakkında yasal yollara başvurulacaktır.

Sonuç olarak; haberdeki ifadeyi kullanmadığımı, bir spor kulübü yetkilisinin vaktiyle kendisinin yapmakta olduğu televizyon programı için talep ettiği aşırı bütçeli sponsorluk talebinin kabul edilmeyişinden dolayı, söz konusu bayan spor kulübünü de alet etmek suretiyle hakkımda yalan haber üretildiğini, bu konuda yurt dışı dönüşüm sonrasında daha geniş açıklama yapacağımı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım.