Kadın sporculara yapılan desteğin günah olduğu yönündeki açıklamaları sebebiyle tepki çeken ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na ÖDP’den tepki: ÇAYKUR kadınlarındır!

ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu'na tepki: ÇAYKUR kadınlarındır!

Rize Yeşilçay Spor Kulubü Kadın Futbol takımının 2. Başkanı ve Kaçkar TV Spor Müdürü Alaettin Onay, önceki akşam Kaçkar TV ekranlarında canlı yayınlanan “Telekulis” programında ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun kadın sporculara yapılan desteğin günah olduğunu söylediğini açıkladı.

Açıklama kısa sürede büyük tepki çekti. Konuyla ilgili açıklama yapan Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Rize İl Yönetim Meclisi adına açıklama yapan Sare Yazıcı, Sütlüoğlu’nu istifaya davet etti. ÖDP’nin açıklamasından satırbaşları şöyle:

Sütlüoğlu’nun bu ifadeleri, siyasal İslamcı iktidarın kadınları sosyal yaşamdan dışlamaya yönelik baskıcı zihniyetinin bir yansımadır. Kadının emeğini yok sayan, kadını eve hapsetmeye çalışan bu gerici zihniyet Sütlüoğlu’nun ifadelerinden açıkça ortaya konulmaktadır.

Bu ifadenin ÇayKur üzerinden dile getirilmiş olması ise ayrıca önemlidir. Sütlüoğlu, ÇAYKUR adına bu sözleri söylemektedir! ÇAYKUR tarladan başlayarak fabrikada ve her aşamada kadınların emeği üzerine kuruludur. ÇAYKUR, Sütlüoğlu’nun ‘tapulu malı’ değil, kadınların ve halkındır! Sütlüoğlu derhal istifa etmelidir!

***

Çaykur değil Hopa Çay

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’unun cinsiyetçi söylemlerinin ortaya çıkmasının ardından yurttaşlar sosyal medyada #boykotçaykur etiketiyle ÇAYKUR’u boykot kampanyası başlattı. ÇAYKUR’un piyasada tekel olmadığını belirten sosyal medya kullanıcıları ÇAYKUR ürünleri yerine Hopa Çay alınabileceğine dikkat çekti. Hopa Çay’a destek giderek çoğaldı.