Zorlu Malatya deplasmanından 2-1’lik galibiyetle dönerek ikinci yarıda oynadığı 5. maçında 4. galibiyetine imza atan Beşiktaş’ta yüzler gülüyor, tek can sıkıntısı Ljajic’in gol sevinci esnasında empati kurulması zor bir hata yaparak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşmesi. 8 maçtır evinde yenilmeyen Yeni Malatyaspor’un bu mağlubiyeti Adem’in gördüğü kırmızı kart üzerinden okuması yanlış olur. Ev sahibini oyunda […]

Zorlu Malatya deplasmanından 2-1’lik galibiyetle dönerek ikinci yarıda oynadığı 5. maçında 4. galibiyetine imza atan Beşiktaş’ta yüzler gülüyor, tek can sıkıntısı Ljajic’in gol sevinci esnasında empati kurulması zor bir hata yaparak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşmesi. 8 maçtır evinde yenilmeyen Yeni Malatyaspor’un bu mağlubiyeti Adem’in gördüğü kırmızı kart üzerinden okuması yanlış olur. Ev sahibini oyunda tutan kaleci Ertaç’ın ekstra performansıydı. Ligimizin topun arkasında kalmayı en iyi beceren takımı 10 kişi de olsa rakibine bu kadar pozisyon vermemeli.

Alt sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmada Cihat Arslan ile yollarını ayıran Akhisar, 9 maçlık kazanamama serisine geçtiğimiz hafta son veren Ankaragücü’nü konuk etti. Akhisar neredeyse tüm ikinci yarıyı 10 kişi oynayan rakibine gol atmaya muvaffak olamayınca maç başladığı skorla sona erdi. Ara transfer döneminin son gününde yaptığı transferlerden yavaş yavaş fayda sağlamaya başlayan Ankaragücü bu beraberlikle hem hanesine 1 puan yazdı hem de rakibine karşı ikili averaj üstünlüğünü kazanmış oldu.

Seyircisi önünde Rizespor’a mağlup olan Bursaspor’un galibiyet hasreti 8 haftaya çıktı. Peş peşe gelen 2 mağlubiyetin ardından ateş hattına iyice yanaştılar. Maddi problemler sebebiyle yeni bir yapılanmaya giren ve özkaynaklarına yönelen Bursaspor’un taraftarlarının sabrı yenilenme sürecinin tamamlanmasına yetmedi. Bir süredir her kötü sonuçta yönetimi istifaya çağıran taraftarın tepkisinden artık oyuncular nasibini almaya başladı. Yönetim, taraftarın tepkisine kulak verip olağanüstü genel kurul kararı aldı. Zira takım artık zor bir duruma düştü ve buradan çıkabilmek için en çok onların desteğine ihtiyacı var. Ligin ikinci yarısının en başarılı takımlarından biri olan Doğu Karadeniz temsilcisi oynadığı son 5 maçta 13 puan toplayarak ligin dibinden 12. sıraya kadar yükseldi.

Fenerbahçe kan kaybetmeye devam ediyor. Kadıköy’de tribünler yine doluydu ve Fenerbahçe yine kazanamadı. Fenerbahçe’nin hâlâ ateş hattıyla arasına mesafe koyamaması ligin boyu kısaldıkça tehlikeli olmaya başlıyor. İsminin ağırlığına ve kadro kalitesine bakınca Fenerbahçe’nin düşmesine ihtimal vermesem de art arda oynayacağı Beşiktaş, Rize ve Başakşehir maçlarından sıfır çekmesi büyük bir kâbusun ve kaosun başlangıcı olabilir. Aykut Kocaman’ın gelişiyle kimlik değiştiren Konyaspor maçın yaklaşık bir saatini 10 kişi oynamasına rağmen Kadıköy’den puan çıkarmayı başardı.

BB Erzurumspor son haftaların başarılı takımı Sivasspor’u 4-2 mağlup ederek 8 maçlık üç puan özlemini sona erdirdi. Tarihinde ilk kez SüperLig’de mücadele eden Erzurumspor sezona Mehmet Altıparmak yönetiminde 15 yeni transfer yaparak başlamıştı. Ara transfer döneminde de yeni teknik direktörü Mehmet Özdilek’in direktifleri doğrultusunda 7 transfer daha yapıldı. Galibiyeti getiren gollerin üçünü yeni transferler atmış olsa da Dadaşlar SüperLig gelirleri olmadan yönetilemeyecek bir borç yükünün altına girmiş durumda. BB Erzurumspor ligde tutunamazsa başına gelecekleri, en iyi şehrin SüperLig’de yeniden bir takımı olması için 20 yıl bekleyen Erzurumlular bilir. Sivasspor’un hedefi Avrupa ise deplasmanda iki kere yenik duruma düşüp iki kere skoru eşitlemeyi başardığı karşılaşmadan puan çıkartması gerekirdi.

Sergen Yalçın göreve geldikten sonra üst sıralara doğru koşmaya başlayan Alanyaspor geçtiğimiz hafta İzmir’de sendelemişti. Koşusuna kaldığı yerden devam eden Akdeniz temsilcisi ateş hattından son hız uzaklaşıyor. Bu sene çok övülen Trabzonspor ile geçen sezon yerden yere vurulan Trabzonspor ligin 22. haftaları itibariyle aynı puanı toplamış durumdalar. Ünal Karaman’ın camiadaki kredisi ve sahadaki alt yapıdan yetişmiş oyuncu sayısı Trabzonluların sabır katsayısını yükseltse de bölge insanının genetik kodlarında başarısızlığa tahammül yok. Alanya mağlubiyetinin ardından 2 hafta üst üste deplasmanda maç yapacak olmak Trabzonsporlu futbolcular için aslında bir avantaj.

Kayserispor evinde Göztepe’yi 2-1 mağlup ederek yükselişine devam etti. Hikmet Karaman’ın göreve gelmesinin ardından oynadığı 8 maçta yenilgi yüzü görmeyen Kayseri, 16 puan toplayarak düşme hattından da uzaklaştı. Transfer yasağı sebebiyle kadrosuna takviye yapamayan Kayserispor’un Karaman yönetiminde yaptığı çıkış, çözümü çuvalla para harcayıp transfer yapmakta arayan futbol aktörlerine kötü örnek oluyor. Göztepe’nin deplasman fobisi devam ediyor. 83’te gelen beraberlik sayısı Göztepe’nin puan alması için yeterli olmadı ancak o gol sayesinde puan eşitliği durumunda ikili averaj üstünlüğü Göztepe’ye geçti. İzmir temsilcisi kalan 12 maçın 7’sini evinde oynayacak olsa da Kemal Özdeş’in takımın deplasman karnesini düzeltecek yöntemleri bulması gerekiyor.

Türk futbolunun iki önemli teknik adamı Mustafa Denizli ve Fatih Terim’in yaklaşık 22 yıl sonra birbirlerine rakip oldukları karşılaşmayı Terim’in takımı farklı kazandı. Rahat bir galibiyet elde eden Galatasaray hem zirve iddiasını sürdürüp hem de Benfica maçı öncesi fazla yıpranmamış oldu. Galatasaraylıları en çok heyecanlandıran transfer Diagne’nin iki maçlık performansı beklentilerin altında kalmasının yarattığı hayal kırıklığını Feghouli ve Belhanda’nın formu ve bu ikiliye Selçuk İnan’ın da katılması ortadan kaldırıyor. Akhisar’ın Ankaragücü ile berabere kalmasının ardından ligin ikinci yarısında puan alamayan tek takım Kasımpaşa kaldı. Galatasaray karşılaşmasında Trezeguet’in kişisel çabaları dışında varlık gösteremeyen Kasımpaşa’nın düştüğü durumu açıklamak için Diagne’nin ayrılışı tek başına yeterli değil. Sahada mücadele etmeyi dahi denemeyen oyuncu grubunun sorunları Mustafa Denizli’nin Kasımpaşa kariyerinin sonu olabilir.

Antalya deplasmanında hata yapmayan Başakşehir, liderliğini puan farkını koruyarak sürdürdü. Arda Turan, hakemin yanlış taç kararını düzeltemeyince topu rakibe vererek, Emre Belözoğlu başta olmak üzere oyun akışında gerginleşen arkadaşlarını yatıştırarak özlediğimiz yüzünü göstermeye başladı. Ancak Arda’nın günahlarına bakınca bu yaptıklarına sadece olumlu bir başlangıç diyebiliriz. SüperLig’in şampiyonluk yolunda en avantajlı takımını bu zor deplasmanda sadece 1 taraftar desteklerken, alt liglerde mücadele eden Eskişehirspor, Kocaelispor, Sakaryaspor, Samsunspor ve nice zor durumdaki şehir takımı on binler önünde sahaya çıkıyor. Sizce de memleket futbolu yeterince yanlış yönetilmedi mi? Antalyaspor’un acilen toparlanması gerekiyor. Ligin ilk yarısında biriktirdiği kredileri hızla tüketiyorlar…