Nilüfer Belediyesi, 2016’dan bu yana düzenlediği Caz Tatili ile bu yıl da sanatseverleri cazın ustaları ile bir araya getiriyor. ‘Müzik hasadı’ temasıyla düzenlenen Caz Tatili konserlerinin tümü açık havada gerçekleşiyor.

Caz dolu günler

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Caz Tatili ile sanatseverleri doğada müzikle buluşturuyor. Sanatseverleri cazın sevilen isimleriyle buluşturan 6. Nilüfer Caz Tatili, Sonic Boom konseri ile başladı.

Balat Atatürk Ormanı’nda pandemi kurallarına uygun olarak düzenlenen açılış konserine sanatseverlerin ilgisi yoğundu.

Açılış konuşması yapan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, pandemi nedeniyle yüz yüze konserlere hasret kalan sanatseverleri ve pandemi nedeniyle konserler veremeyen sanatçıları biraraya getirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. “Bugün burada buluşabildiysek, bunu sağlık emekçilerine borçluyuz. Bütün sağlık emekçilerine teşekkür ederek festivalimizi başlatmak istiyorum” diyerek sağlık emekçilerini unutmayan Başkan Erdem, Nilüfer Caz Tatili’nin Dünya Müzik Günü’nde başlamasının da ayrıca anlamlı olduğunu vurgulayarak, herkese müzikle dolu keyifli anlar diledi.

6. Nilüfer Caz Tatili’nde sahne alan ilk grup olan Sonic Boom, konserde, bestelerin yanı sıra r&b, hip-hop ve elektronik müzik hitlerini de özgün tarzıyla yeniden yorumlayarak çaldı. Vokalde müzikseverlerin yakından tanıdığı Elif Çağlar’ın yer aldığı Sonic Boom grubunda tuşlu çalgılarda Çağrı Sertel, bas gitarda Alp Ersönmez ve davulda Volkan Öktem yer aldı.

Nilüfer Caz Tatili’nde Sonic Boom konseri öncesinde Nilüfer Belediyesi Sebze Orkestrası da mini bir konser verdi. Enstrümanları sebzelerden oluşan orkestra büyük ilgi gördü.

Caz Tatili boyunca devam edecek sokak konserleri ilgi gördü. Bu kapsamda Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası ve Midas Quartet, Balat Atatürk Ormanı’nda, Gökhan ve Enis ikilisi de önce Gençlik Parkı’nda ardından da Gezi Parkı’nda sürpriz konserler vererek çevrede bulunanların gününü renklendirdi.

Balat Atatürk Ormanı’nda özel bir sergi de açıldı. İnteraktif bir sergi olan Bahçe’de Diyalog sergisi, sergiyi gezenlere farklı bir deneyim yaşatıyor.
Etkinliklerin ikinci gününde ise Ceylan Ertem'in konseri büyük beğeni topladı.

5 Temmuz’da Cenk Erdoğan Trio konseri ile sona erecek olan 6. Nilüfer Caz Tatili’nde 23 Haziran’da Alp Ersönmez, 24 Haziran’da Çağrı Sertel, 26 Haziran Can Kazaz, 28 Haziran Halil İbrahim Işık Band, 29 Haziran’da Aydın Esen, 30 Haziran’da Jef Giansily Quintet, 1 Temmuz’da Okay temiz, 3 Temmuz’da Barabar, 5 Temmuz’da da Cenk ErdoğanTrio konser verecek. 6. Nilüfer Caz Tatili kapsamında ayrıca çeşitli etkinlik söyleşi ve atölyeler de devam ediyor.