Cebeci’de bıçaklı saldırı

İSMAİL ARI

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu’nda geçen hafta güvenlik görevlilerinin öğrencilere saldırmasının tartışmalara sürerken üç öğrenci de pazartesi günü akşam saatlerinde faşistlerin bıçaklı saldırısına uğradı.

Faşist grup, kampustan çıkan üç öğrenciye yumruk ve tekmelerle saldırdı. Öğrencilerden biri iki yerinden bıçaklandı. Tedavisi devam eden öğrencinin omuzunda da kırık ve çıkıklar bulunuyor.

TAKİP ETTİLER

Faşistlerin saldırısında iki yerinden bıçaklanan ve isminin açıklanmasını istemeyen öğrenci, “Güvenlik görevlileri yanımıza gelerek bir kaçımıza, ‘okuldan çıkmayın ülkücü grup toplanıyor size saldırabilirler’ dedi. Arkadaşlarımızın büyük bir bölümü taksiyle okuldan ayrıldı. Ben de okuldan çıkmak için arkadaşlarımı bekledim. Arkadaşlarım gelince taksi durağını aradık ve ‘boşta taksi olmadığı bu nedenle taksi yollayamayacaklarını’ söylediler. Kampus çıkışına doğru yürürken arkamdan da birinin yürüdüğünü hissettim. Nizamiye kapısından çıktık ve güvenlik görevlilerinin olduğu kısımdan 10 adım uzaklaştığımızda saldırıya uğradık” diye konuştu.

GÖREVLİLER İZLEDİ

Saldırıya uğrayan ve ameliyat edilmesi beklenen öğrenci yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Beni yere düşürmek için arkamdan bacaklarıma vurdular. Yerde darp edildiğim esnada bir bıçak gördüm. Bıçak göğsüme ve sol dalağımın olduğu yerlere geldi, sol omuzum da çıktı ve kırıldı. Faşistlerin bize saldırdığı esnada sadece bir güvenlik görevlisi geldi ve diğerleri izledi. Arkadaşım 'neden izlediniz, neden gelmediniz' diye sorduğunda da ‘Olay okulun dışında olduğu için müdahale edemeyiz’ cevabını verdiler.”