Cebeci'de ülkücülerin saldırıları bitmek bilmiyor

BirGün/Ankara

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi’nde, 23 Ocak’ta ders çalışmak için kütüphaneye gelen bir kadın öğrenciye Ülkü Ocakları mensubu Furkan İ, Eray K. ve okulda bıçakla öğrencileri tehdit ettiği görüntüleri ortaya çıkan Muhammet Kenrü sözlü saldırıda bulundu. Ülkücü öğrencilerin kadın öğrenciye, “Sizi bu okulda barındırmayacağız. Defolup gideceksiniz” dediği öğrenildi.

Ülkücülerin sözlü saldırısını okul kantininde arkadaşıyla konuşurken eleştiren Mülkiyeli bir öğrenciye de saldırıldı. 26 Ocak Çarşamba günü ülkücü Furkan İ. ve Eray K., Mülkiyeli öğrenciyi okulun tenha bir bölgesine çağırıp darp etti. Sesleri duyan akademisyenler olaya müdahele etti.

Mülkiye Dayanışması 9 Aralık’ta ülkedeki ekonomik krize ve öğrencilerin geçinememe sorununa ilişkin bir forum düzenlemek istemişti. Forumdan bir gün önce Ülkü Ocakları mensubu öğrenciler, forumdan Arka Bahçe’de oturan öğrencilere saldırmıştı. Okulda iki gün boyunca süren gerginlikler sırasında polis yerleşkeye girmişti. Polisin yerleşkede olduğu 9 Aralık’ta Muhammet Kenrü, elinde bıçakla okuldaki öğrencilere sözlü bir şekilde saldırmıştı.