‘ÇED gerekli değildir’ kararları iptal edildi

AYCAN KARADAĞ

Manisa Ahmetli İlçesi Kargın köyü ile Salihli’nin Hasalan ve Kabazlı köylerinde köylüler arazilerini korumak için açılması istenen JES’lere karşı uzun süredir mücadelelerini sürdürüyor.
Geçen haftalarda Kargın köyünde JES projeleriyle ilgili “ÇED Gerekli Değildir” kararlarının iptali yönünde karar çıkmasının ardından bugün de Hasalan ve Kabazlı köylerinde “ÇED Gerekli Değildir” kararlarının iptali tebliğ edildi. Tebliğ sonrası Salihli Çevre Derneği Başkanı Avukat Seçil Ege, “Biz haklı olan mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

HAKLI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Salihli Çevre Derneği Başkanı Avukat Seçil Ege şunları dile getirdi: “Ahmetli’nin Kargın köyü, Salihli’nin Hasalan ve Kabazlı köyü ile ilgili 3 davanın duruşmasına 20 Eylül tarihinde aynı anda girdik. Öncesinde bir basın açıklaması yapmıştık. Geçen hafta Kargın köyü ile ilgili iptal kararı geldi. Bugün de Kabazlı ve Hasalan köyünde JES projeleriyle ilgili ÇED gerekli değildir kararlarının iptali yönünde kararlar tebliğ edildi. “ÇED Gerekli Değildir” kararının iptali yönünde davalar bitti. Bundan sonra ise ya süreci sonlandırırlar ya da ÇED olumlu kararı almak için uğraşırlar. Yılmazköy’de de buna benzer bir durum oldu. Biz haklı olan mücadelemizi sürdüreceğiz.”