Yurttaşların, AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin aynı zamanda deprem toplanma alanı da olan ilçenin en büyük ikinci parkını yapılaşmaya açmasına karşı mücadelesi sürüyor. Parkın yapılaşmaya açılmasını engellemek için bugün Çekmeköy Belediyesi önüne giden yurttaşlar, burada yaptıkları açıklamada, "Tüm Çekmeköy halkını ve İstanbulluları parkımızı, yaşam alanımızı korumaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

Çekmeköy'de halk yapılaşma ısrarına karşı belediye önünde toplandı: Bu oyunu bozacağız!

İsmail ARI

İstanbul Çekmeköy’de Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan ve aynı zamanda deprem toplanma alanı da olan ilçenin en büyük ikinci park alanı için yapılaşma ısrarı devam ediyor.

Yurttaşların direnişi sonrası parkı bariyerlerle çevirerek kapatan inşaat firması bariyerleri kaldırmış ancak dün sabah (8 Haziran) saatlerinde yıkım tekrar başlamıştı.

'BELEDİYE 3 MİLYON HİBE ALABİLMEK İÇİN BU ALANI PEŞKEŞ ÇEKTİ'

Yurttaşların tüm itirazlarına rağmen parkta iş makinaları çalışmaya devam ederken AKP'li Çekmeköy Belediyesi önünde toplanan yurttaşlar, semt pazarı kurulmak istenen alanın deprem toplanma alanı olduğuna dikkat çekti. Projeye ilişkin tüm itirazlarını belediyeye ilettiklerine dikkat çeken yurttaşlar tüm itirazlarının sonuçsuz kaldığını belirtti. İstanbul'da gerçekleşmesi beklenen olası depreme karşı toplanacak başka bir alanları olmadığını kaydeden yurttaşlar, "Belediye bu alandan 3 milyon hibe alabilmek için burayı Ekşioğlu‘na peşkeş çekti" iddiasında bulundu.

"Bu aşağılık, yeşile düşman zihniyet bu kez başaramayacak" ifadelerine yerilen açıklamada, "Parkımızı vermeyeceğiz ve o kazdıklarını yeniden yapacaklar. Usulsüz işlemlerinin de bedelini hukuki olarak ayrıca ödeyecekler" denildi.

cekmekoy-de-halk-yapilasma-israrina-karsi-belediye-onunde-toplandi-bu-oyunu-bozacagiz-1026412-1.

Yapılan usulsüzlükler karşısında direnmeye devam edeceklerini belirten yurttaşlar, tüm Çekmeköy halkı ve İstanbulluları mücadelelerine destek vermeye çağırdı.

Çekmeköy halkının AKP'li belediye önünde yaptıkları basın açıklamasının tamamı şöyle:

Burada toplanma sebebimiz deprem toplanma alanımızı ranttan talandan telef olmaktan korumak. Bir gün ilahi tesadüf eseri parkımızın ve daha da önemlisi deprem toplanma alanımızın talana açılacağını öğrendik. o günden sonra asla işin peşini bırakmadık ve itiraz dilekçemizi hazırlayarak imzaları toplayıp belediyeye şikayet olarak ilettik.

Dünyanın hiçbir yerinde olmayan karanlık, asansörlü ucube kapalı pazar alanını haftada bir gün açıp kalan günlerde boş bırakıp, güzel ağaçlarla dolu küçük parkımıza göz dikip burayı pazar alanı yapacağız dediler.

'YANLIŞI BAŞKA BİR YANLIŞLA DÜZELTMEK İSTİYORLAR'

Yanlış olan Çekpa Kapalı Pazarı'nı başka bir yanlışla düzeltmeye çalışıyorlar. Gün geçmiyor ki beceriksiz bir adım atılmasın. Bütün semt pazarlarını haftanın 5 günü buraya getireceklermiş. Ne esnaf ne halk bulunduğu semtten çok uzak böyle yokuş alanda bir pazar alanı istemiyor. Biz de mehmet akif mahallesi sakinleri olarak haftada 5 gün pazar keşmekeşi ve trafiği yaşamak istemiyoruz.

'BURASI CİVAR MAHALLELER ARASIDNAKİ TEL YEŞİL ALAN'

Belediyeye gittik, itirazlarımızı söyledik, yeşilimizi kaybetmek istemiyoruz dedik, hiç utanmadan sosyal medya paylaşımı yapıp destekleri için teşekkür ederiz yazdılar. meclis toplantısına gittik şov yapmakla suçlandık. Burası civar mahallelerin arasındaki tek aktif yeşil alan.

Yaşlılarımızın yürüyüş alanı, çocuklarımızın oyun alanı, ailelerin küçük piknik alanı, kedilerin, köpeklerin, kargaların ve hatta bazen kırlangıçların yaşam alanı, kısacası burası bizim bir avuç nefesimiz. Bütün bunlara rağmen altını yeniden önemle çizmek gereken başka bir detay ise buranın deprem toplanma alanı oluşu olması kuvvetle muhtemel olan depremde gidecek başla yerimiz yok.

'HUKUKSUZLUĞA GÖZ YUMMAYACAĞIZ'

Biz arkamıza kanunları alarak hukukun üstünlüğüne de güvenerek, buradaki hukuksuzluğa göz yummayacağız. 7 Haziran Salı günü parkımızın kapılarını kapattılar. Yapılan konuşmalar ve direniş sonrasında ise kapıları açtılar ve bugüne (9 Haziran Perşembe gününe) kadar kapıların açık kalacağına dair bize söz verdiler. Biz de sözlerine inandık ama gözümüzün içine baka baka yalan söylemişler bize. Ancak dün güne sabahın beş buçuğunda iş makinalarının gürültüsüyle uyandık. O kadar korktular ki sabahın karanlığında yangından mal kaçırır gibi iş yapmaya çalıştılar.

Belediye bu alandan 3 milyon hibe alabilmek için burayı ekşioğlu ‘na peşkeş çekti. Ruhsat yok izin yok ama nasılsa karar onlardan yana olacak düşüncesinin verdiği rahatlıkla kapıları tekrar kapattılar. Bazılarımızın işi gereği bazılarımızın da aklı gereği artık bilgiye ulaşmak çok kolay. Bir tabela nasıl olmalı orada neler yazılmalı hepsini gayet iyi biliyoruz

Pankart şeklinde uyduruk, ruhsat numarası tarihi yazmayan ciddiyetsiz bir şey şey diyorum çünkü hiç bir şey değil. Bizi kandıramadılar, bu yoldaki çabamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Kanunların bize verdiği hakları kullanmak koşuluyla her türlü yola başvurarak bu oyunu bozacağız.

'YEŞİLE DÜŞMAN ZİHNİYET BU KEZ BAŞARAMAYACAK'

Bu aşağılık, yeşile düşman zihniyet bu kez başaramayacak. Parkımızı vermeyeceğiz ve o kazdıklarını yeniden yapacaklar. Usulsüz işlemlerinin de bedelini hukuki olarak ayrıca ödeyecekler. Tüm çekmeköy halkını ve istanbulluları parkımızı, yaşam alanımızı korumaya davet ediyoruz. Yetkilileri de bu büyük yanlıştan dönmeleri için uyarıyoruz. Parkımıza dokunmayın!"

cekmekoy-de-halk-yapilasma-israrina-karsi-belediye-onunde-toplandi-bu-oyunu-bozacagiz-1026414-1.

BELEDİYE BARİYERLERLE PARKIN ÖNÜNÜ KAPATTI

Öte yandan Çekmeköy Belediyesi'nde görevli zabıta ekipleri park alanı önünü bariyerlerle kapattı. Belediye ekiplerinin herhangi bir izin belgesi olmadan alanı kapatmasına tepki gösteren bölge sakinleri bariyerlerin kaldırılmasını talep etti.

cekmekoy-de-halk-yapilasma-israrina-karsi-belediye-onunde-toplandi-bu-oyunu-bozacagiz-1026469-1.

SOL PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI DEMİRDÖĞEN: YAPILANLAR HUKUKSUZ

Bölgede bulunan SOL Parti İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen de yaşanan hukuksuz duruma dikkati çekti. Bölgede ruhsatsız bir inşaatın yapımına devam edildiğini kaydeden Demirdöğen, bariyerlerin izinsiz olarak alana yerleştirilemeyeciği söyledi.

Belediye ekipleri ve bölge sakinleri arasındaki gerginliğin devam etmesi üzerine bariyerleri polis ekipleri kurdu.