CHP’li İBB ve Çekmeköy Belediye meclis üyeleri, AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin park alanını yapılaşmaya açan imar planlarının iptali için dava açtı. AKP’li Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel ise “Projemizin startını veriyoruz” şeklinde bir açıklama yaparak inşaat çalışmalarının başlayacağını duyurdu.

Çekmeköy’de park mücadelesi sürüyor: CHP’li meclis üyeleri projeye karşı dava açtı

İsmail ARI

İstanbul'da AKP'li Çekmeköy Belediyesi'nin aynı zamanda deprem toplanma alanı da olan Mehmet Akif Mahallesi’ndeki park alanını yapılaşmaya açma ısrarı sürüyor. Yurttaşların parkın önünde başlattığı nöbet ise 8’inci gününde de devam ediyor.

Bugün de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Çekmeköy Belediyesi Meclis Üyesi CHP’li Murat Cirav ile Ünal Bellek, İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne, parkı yapılaşmaya açan imar planlarına ilişkin yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtı. Açılan davada, AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin yapılaşmaya açmak istediği alanın önceki planlarda park alanı olarak belirtildiği, yeni planlara ise pazar alanı olarak işlendiği ifade edildi. Son imar planlarının iptali edilmesi talep edildi.

Dava dosyasında, "Çekmeköy Belediyesi tarafından onaylı proje dahi olmadan parka iş makineleri ile girdiği, parkın ortadan kaldırılmaya çalışıldığı ve imar planın hukuka aykırı olduğu" vurgulandı. Çalışmalara devam edilmesi halinde parkın ortadan kaldırılacağı belirtildi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

AKP’li Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel de sosyal medya hesabından yurttaşların günlerdir direndiği projeye ilişkin bir açıklama yaptı. Yüksel yaptığı açıklamada, "Kapalı Pazar alanı projemizin startını veriyoruz. Doğal malzemelerle, sürdürülebilir enerji sağlayan güneş panelleriyle, komşularımızın huzurla kullanacağı yeşil ve park alanına sahip yapısıyla çevre duyarlılığı gözeten projemiz ilçemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, yurttaşların günlerdir korumaya çalıştığı park alanı için Çekmeköy Belediyesi 9 Mayıs’ta “Kapalı Pazar Alanı Yapım İşi” adı altında bir ihale düzenledi. İhaleyi tam 30 milyon 952 bin TL teklif veren Ekşioğlu Yapı Şirketi aldı. İhale dosyasında ise söz konusu projenin "3 bin 95 metrekare büyüklüğünde, kapalı alanlı, betonarme ve çelik konstrüksiyonla yapılacağı" belirtildi.