AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin deprem toplanma alanı da olan parkı yapılaşmaya açma inadı sürüyor. Park alanını korumak için başlatılan nöbet ise 6’ncı gününde de devam ediyor. Mahalleli parkın yapılaşmaya açılmaması için sadece iki günde bin 500’ün üzerinde imza topladı.

Çekmeköy’de park nöbeti 6’ncı gününde: Bin 500’ün üzerinde imza toplandı

İSMAİL ARI

İstanbul'da AKP'li Çekmeköy Belediyesi'nin aynı zamanda deprem toplanma alanı da olan park alanını yapılaşmaya açma ısrarı sürüyor. Yurttaşların başlattığı ve AKP’li belediyenin şafak operasyonuyla iş makineleri soktuğu parkın önündeki nöbet ise 6’ncı gününde de devam ediyor.

Mahalleli bugün de yağmura rağmen nöbet devam etti. Parkın yapılaşmaya açılmaması için imza kampanyası başlatan mahalleli bin 500’ün üzerinde imza topladı.

31 MİLYON TL’YE PAZAR ALANI YAPILACAK

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, yurttaşların günlerdir korumaya çalıştığı park alanı için Çekmeköy Belediyesi 9 Mayıs’ta “Kapalı Pazar Alanı Yapım İşi” adı altında bir ihale düzenledi. İhaleyi tam 30 milyon 952 bin TL teklif veren Ekşioğlu Yapı Şirketi aldı. İhale dosyasında ise söz konusu projenin “3 bin 95 metrekare büyüklüğünde, kapalı alanlı, betonarme ve çelik konstrüksiyonla yapılacağı” belirtildi.