AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin deprem toplanma alanı da olan parkı yapılaşmaya açma ısrarının 7'inci gününde, yurttaşların parka girmesine engel olduğu inşaat malzemesi yüklü kamyon alandan uzaklaştırıldı. Daha sonra polis ve zabıta eşliğinde parka yeniden gelen kamyonun alana girmesine engel olmak isteyen yurttaşlardan iki kişi gözaltına alındı. İki mahalleli ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. BirGün'ün ulaştığı AKP'li Çekmeköy Belediyesi'nin Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, "Vatandaşların gözaltına alınmasını doğru bulmuyorum. Gözaltına alınanların o mahallenin vatandaşı değil" dedi. Vatandaşların, Çekmeköy'de ikamet ettiği biliniyor.

Çekmeköy'de park nöbeti 7'nci gününde: 2 kişi gözaltına alındı

İsmail ARI

İstanbul'da AKP'li Çekmeköy Belediyesi'nin aynı zamanda deprem toplanma alanı da olan park alanını yapılaşmaya açma ısrarı sürüyor. Yurttaşların parkın önünde başlattığı nöbet ise 7’nci gününde de devam ediyor.

KAMYON PARKA SOKULMADI

Bugün de inşaat malzemesi yüklü bir kamyon parka girmek istedi. Ancak park önünde nöbet tutan yurttaşlar kamyonu parka sokmadı ve kamyon park alanının önünden uzaklaşmak zorunda kaldı.

Yurttaşlar polise tepki gösterirken kamyonun parka girmesine engel olan bir mahallellinin sivil polislere "Kendimi burda asarım dediği" görüldü.

KAMYON POLİS VE ZABITAYLA GELDİ: 2 GÖZALTI

Mahallelinin parka sokmadığı kamyon, daha sonra zabıta ve polis eşliğinde gelerek tekrar alana girmek istedi. Kamyonun parka girmesine izin vermeyen yurttaşlardan biri, aracın önüne yatarak engel olmaya çalıştı.

Polisin müdahale ettiği olayda, kamyonun parka girmesine engel olan yurttaşlardan iki kişi gözaltına alındı.

Yurttaşlardan birinin gözaltına alındığı sırada elinden yaralandığı bildirildi.

cekmekoy-de-park-nobeti-7-nci-gununde-2-kisi-gozaltina-alindi-1027944-1.


Kamyonun önüne yatarak parka girişini engellemek istediği için gözaltına alınan mahalleli, "Şirketin arabası geldi buraya. Parkın girişine geldi, biz de burada nöbet tutuyorduk. Gittik aracın neden geldiğini sorduk, polis arkadaşlardan destek talep ettik. Biz buna izin vermeyeceğiz, bu arabanın buraya girmesinin yasal bir dayanağı yok... Sağolsun polisler amirleriyle görüştüler, bir ekip daha geldi biz onlara da durumu ifade ettik. Sonra onlarla konuştuğumuzda araba geri çekildi. İki saat sonra Çekmeköy Emniyet Müdür Yardımcısı geldi. Gelince direkt müdahale etti. Arabayı içeriye almak istedi. Ben de arabanın önüne uzandım, buna izin vermeyeceğim bunun yasal bir dayanağı yok, ortada bir ruhsat yok, projesiz bir iş var, biz buna itiraz edeceğiz, anayasal haklarımızı kullanarak dedim. Demokratik yasal hakkımızı kullandık. Onlar da zor kullanarak bizi gözaltına aldılar. Direnmeye devam ettik, emniyet müdürü benim kolumu büküp zor kullanarak ve şiddet uygulayarak beni arabaya sokmaya çalıştı. O şekilde beni arabaya soktu" diye konuştu.

Gözaltına alınan iki mahalleli, sağlık kontrolü ve ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

BELEDİYEDEN GÖZALTI AÇIKLAMASI: "DOĞRU BULMUYORUM"

Park nöbetinde gözaltına alınan iki mahalleliye ve park direnişine ilişkin AKP'li Çekmeköy Belediyesi'nden açıklama geldi.

BirGün'ün ulaştığı AKP'li Çekmeköy Belediyesi'nin Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, "İki mahallelinin gözaltına alınmasını doğru buluyor musunuz" sorusuna, "Vatandaşların gözaltına alınmasını doğru bulmuyorum. Gözaltına alınanların o mahallenin vatandaşı değil" diye yanıt verdi. Ancak gözaltına alınan iki yurttaşın da Çekmeköy'de ikamet ettiği biliniyor.

AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Poyaz ise, bir açıklama yapmayacağını belirtti.

AKŞAM İÇİN EYLEM ÇAĞRISI

Çekmeköy park direnişçileri, "Çekmeköy Belediyesi'nin talan inanıda karşı ve iki mahallelinin gözaltına alınmasını protesto etmek için bu akşam 21.00'da tencere tava ve ışık açıp kapama eylemi yapıyoruz" diyerek mahalleliyi eyleme çağırdı.

Saat 21.00'de ise Çekmeköylüler park önünden ve çevresinden tencere tavalara vurarak talana tepkilerini gösterdi.

Mahalleli parkına sahip çıkmaya devam ediyorMahalleli parkına sahip çıkmaya devam ediyor

BİN 500'ÜN ÜZERİNDE İMZA TOPLANDI

Mahalleli bugün de yağmura rağmen nöbete devam etti. Parkın yapılaşmaya açılmaması için imza kampanyası başlatan mahalleli, bin 500’ün üzerinde imza topladı.

31 MİLYON TL’YE PAZAR ALANI YAPILACAK

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, yurttaşların günlerdir korumaya çalıştığı park alanı için Çekmeköy Belediyesi 9 Mayıs’ta “Kapalı Pazar Alanı Yapım İşi” adı altında bir ihale düzenledi. İhaleyi tam 30 milyon 952 bin TL teklif veren Ekşioğlu Yapı Şirketi aldı. İhale dosyasında ise söz konusu projenin “3 bin 95 metrekare büyüklüğünde, kapalı alanlı, betonarme ve çelik konstrüksiyonla yapılacağı” belirtildi.