Parklarını korumak için mücadele ederken gözaltına alınan Çekmeköylüler mücadeleye devam etme kararı aldı. 62 gün boyunca nöbet tutulan ancak polisin ve zabıtanın dağıttığı nöbet alanının karşısında yeni bir nöbet alanı oluşturuldu. Yapılan açıklamada, “Bu adaletsizliğe itirazımız var. Biz bitti demeden bitmez. Yeni nöbet alanımıza herkesi desteği bekliyoruz” denildi.

Çekmeköy’de park nöbeti yeniden başladı: Adaletsizliğe itirazımız var, biz bitti demeden bitmez!

Haber Merkezi

İstanbul’da AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin Mehmet Akif Mahallesi’ndeki parkı yapılaşmaya açmak istemesiyle başlayan mücadelenin 62’nci gününde polisin ve zabıta ekiplerinin halka sert müdahalesi gündem oldu.

62 gün boyunca AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin aynı zamanda deprem toplanma alanı da olan parkı yapılaşmaya açmasına karşı çıkan Çekmeköylüler geçtiğimiz salı günü gözaltına alındı. 9 yurttaş polisin sert müdahalesiyle yaka paça gözaltına alınırken parka iş makineleri sokuldu. Çekmeköy Belediyesi park alanındaki 141 ağacın taşındığını açıkladı ve parkta inşaat çalışmalarına başlandı.

MÜCADELEYE DEVAM KARARI

Süren davalara rağmen belediyenin yangından mal kaçırırcasına inşaata başladığını belirten Çekmeköylüler ise mücadeleye devam etme kararı aldı. 62 gün boyunca halkın girişine kapatılan parkın önüne kurulan nöbet alanını geçen salı günü polis ve zabıta ekipleri dağıtarak bariyer yerleştirdi. Yurttaşlar ise park alanının karşısına yeni nöbet alanı kurdu ve nöbetin devam edeceğini açıkladı.

'VAZGEÇMİYORUZ'

Park mücadelesindeki Çekmeköylüler yaptıkları açıklamada, “Nöbetimizi sürdürüyoruz, vazgeçmiyoruz. Süren davalarımıza rağmen parkımız tarumar edildi, gözaltına alındık. Mahkeme imar planlarını iptal ettiğinde verilen zararın telafisi güç olacak ve milyonlarca liralık kamu zararına neden olunmuş olacak. Bu adaletsizliğe itirazımız var. Biz bitti demeden bitmez. Yeni nöbet alanımıza herkesi desteğe bekliyoruz” denildi.