Çekmeköy'de park talanı TBMM gündeminde: Yeşil alan imara açılıyor

HABER MERKEZİ

Üç gündür süren İstanbul Çekmeköy'deki park direnişi TBMM gündemine de girdi. CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Çekmeköy'de park alanının yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi.

CHP'li Zeybek Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, "İstanbul'da, Çekmeköy'de, ciddi biçimiyle bir park, yeşil alan imara açılıyor. Kent pazarı yapılmak için ağaçlar, yeşil örtü, ne varsa, toprak kazılıyor. Yurttaşlarımız karşı çıkıyor, direnç gösteriyor orada da vatandaşla kamu kurumu ve güvenlik personeli karşı karşıya geliyor. Bütün bunlarla ilgili şikayetimizi ve eleştirimizi yapıyorum" dedi.

Zeybek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı:

"TBMM Genel Kurulu’nda CHP Grubumuz adına konuştum. Çekmeköy’de bir park, yeşil alan imara açılıyor. Kent Pazarı yapılmak için ağaçlar, yeşil örtü, toprak, ne varsa kazılıyor. Başka yer kalmadı mı Çekmeköy’de? Yeşile, ağaca, toprağa düşman bu zihniyeti lanetliyorum."

Ne olmuştu?

İstanbul Çekmeköy’de Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan ve aynı zamanda deprem toplanma alanı da olan ilçenin en büyük ikinci parkı yapılaşmaya açılmak isteniyor. AKP'li Çekmeköy Belediyesi park alanına 3 bin metrekare büyüklüğünde kapalı pazar alanı inşa etmek istiyor. Parkın yapılaşmaya açılmasını istemeyen yurttaşlar ise üç gündür direnerek parkın önünde nöbet tutuyor.