AKP’li Çekmeköy Belediyesi'nin ilçenin en büyük ikinci parkını yapılaşmaya açmasının ardından yurttaşların başlattığı direniş dördüncü gününde devam ediyor. İnşaat alanına çevrilen parkı onlarca polisin koruduğu alanda, yurttaşların park alanının kapısında başlattığı nöbette sürüyor.

Çekmeköy'deki park talanında 4. gün: Mahalleli direnişe, iş makineleri çalışmaya devam ediyor

İsmail ARI

İstanbul Çekmeköy’de Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan ve ilçenin en büyük ikinci parkı olduğu belirtilen alanda başlatılan inşaat çalışması dördüncü gününde sürüyor.

Yurttaşların şantiyeye dönen park alanının kapısında başlattığı nöbette 4'üncü güne girilirken park alanında ise iş makineleri çalışmaya devam ediyor. İnşaat alanına çevrilen park alanını ise onlarca polis koruyor. Aynı zamanda deprem toplanma alanı da olan park alanında, mahalle sakinlerinin direnişi sonrası durdurulan yıkım önceki gün sabah saatlerinde tekrar başlamıştı.

PARK NÖBETİNDEKİ YURTTAŞLARDAN AKP’Lİ BAŞKANA SORULAR

Öte yandan parkını korumaya çalışan ve dün de AKP’li Çekmeköy Belediyesi önünde eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışan mahalleli yeni bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi’nin en güzel parkını park olarak korumak istiyoruz. Bu park yaşlılarımızın nefes aldığı, çocuklarımızın güven içinde oynadığı bir yer. Buraya yeni bir kapalı pazar alanı ve otopark yapılmasını istemiyoruz. Ayrıca, bu alan bizim deprem toplanma alanımız. Çekmeköy’de toprağa, ağaç gölgesine, çimene hasret kaldık. Parkıma dokunma” ifadeleri yer aldı.

'PARK, PARA KARŞILIĞINDA İNŞAAT ŞİRKETİNE Mİ SATILIYOR?'

Mahallelinin hazırladığı açıklamada, AKP’li Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’a da şu 8 soru yönetildi:

1. ÇEKPA adında 5 katlı bir kapalı pazar alanı var. Haftanın sadece bir günü çalışıyor ve tezgahların çoğu boş. O zaman yeni bir pazar yeri neden yapıyorsun?
2. Yeni pazar yeri ve otopark 31 milyon TL’ye mal olacak. Parkımız, ağaçlarımız para karşılığında inşaat şirketine mi satılıyor?
3. Çekmeköy’ün itfaiye binası tamamlanmamış. 31 milyon, itfaiye binasının tamamlanmasına harcansa daha doğru olmaz mı?
4. Semt pazarı demek insanın yaşadığı semtte olan pazardır. Bütün semt pazarlarını ÇEKPA binasına sokmak mantıksızlıktır. Oraya kimse gelmez. Çamlık’tan, Merkez mahallesinden insanlar nasıl gelecek? Pazarcı esnafı da gelmiyor. O zaman neden halkla inatlaşıyorsun?
5.İlla pazar yeri yapacaksan neden bir parkı yıkarak yapıyorsun? Neden başka bir yere yapmıyorsun? Mesela, Şile yolu üzerinde Ali Ağaoğlu sitesinin terk alanına neden yeni bir kapalı pazar kurmuyorsun?
6. Yıkmak istediğin park bizim depremde, afet zamanın toplanma alanımızdır. Depremde ölüp gidelim mi?
7. Haftanın altı günü Mehmet Akif Mahallesinde pazar kurdurmak bu mahalleyi cehenneme çevirmek değil midir? Havası daha pislenir, gürültüden yaşanmaz olmaz mı? Bu mahalleye kastınız mı var?
8. 8 Haziran Çarşamba sabahı iş makinelerini sabahın beşinde parka neden soktun ve parkı yıkmaya başlattınız? Ruhsatlar nerede, projeler nerede?

Mahalle halkı, dün Çekmeköy Belediyesi önünde eylem gerçekleştirmişti Mahalle halkı, dün Çekmeköy Belediyesi önünde eylem gerçekleştirmişti

DEPREM TOPLANMA ALANINA PAZAR YERİ İNŞA EDECEKLER

AKP'li Çekmeköy Belediyesi, tüm itirazlara rağmen park alanına 3 bin metrekare büyüklüğünde kapalı pazar alanı inşa edileceğini ve iş makinelerinin çalışmaya devam edeceğini belirtiyor.

Yurttaşlar dün (9 Haziran) parkın yapılaşmaya açılmasını engellemek için Çekmeköy Belediyesi önüne gitmişti. Mahalle halkı burada yaptıkları açıklamada, "Tüm Çekmeköy halkını ve İstanbulluları parkımızı, yaşam alanımızı korumaya davet ediyoruz" çağrısında bulunmuştu.