Çekmeköy park direnişinde 17'nci gün de geride kaldı

HABER MERKEZİ

İstanbul’daki AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin yurttaşların itirazına rağmen Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan ve deprem toplanma alanı da olan parkı yapılaşmaya açma ısrarı sürüyor.

Mahallelinin parkını korumak için başlattığı nöbette ise 17'nci gün de geride kalıyor. Yapılaşmaya açılmak istenen park alanı önünde mahallenin nöbeti sürüyor. Dün meşalelerin yakıldığı nöbet alanında bugün de renkli görüntüler vardı.

İBB EKİPLERİ ENGELLENDİ

AKP'li Çekmeköy Belediyesi parktaki ağaçları sulamaya gelen İBB ekiplerine engel oldu. Yurttaşların tepki göstermesinin ardından da AKP'li Çekmeköy Belediyesi'ne bağlı ekipler gelerek 17 gün sonra parktaki ağaçları suladı.

PAZAR ALANI YAPILACAK

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, yurttaşların günlerdir korumaya çalıştığı park alanı için Çekmeköy Belediyesi 9 Mayıs’ta “Kapalı Pazar Alanı Yapım İşi” adı altında bir ihale düzenledi.

İhaleyi tam 30 milyon 952 bin TL teklif veren Ekşioğlu Yapı Şirketi aldı. İhale dosyasında ise söz konusu projenin “3 bin 95 metrekare büyüklüğünde, kapalı alanlı, betonarme ve çelik konstrüksiyonla yapılacağı” belirtildi.