AKP’li Çekmeköy Belediyesi deprem toplanma alanı da olan park alanını 31 milyon TL’ye kapalı Pazar alanı inşa ederek yapılaşmaya açmak istiyor. Parkın yapılaşmaya açılmasına karşı çıkan mahalleli ise 20 gündür parkın önünde gece gündür nöbet tutuyor. Bir sokak röportajında ise belediyenin talan projesine yurttaşlar, “Doğa katlediliyor. Projeyi kimse desteklemiyor. Belediye başkanı halka sordu mu?” diye tepki gösterdi.

Çekmeköy park nöbetinin 20’nci günü: Belediyenin talan projesi halka soruldu
Fotoğraf: BirGün

HABER MERKEZİ

İstanbul’daki AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin park alanını yapılaşma açma ısrarı sürüyor. AKP’li belediye deprem toplanma alanı da olan Mehmet Akif Mahallesi’ndeki parka 31 milyon TL harcayarak kapalı pazar alanı ve otopark inşa etmek istiyor. Farklı günlerde ve farklı mahallelerde ara sokaklara ve caddelere kurulan pazarların tek çatı altında toplanacağı belirtiliyor.

Mahalleli ise park alanını yapılaşmaya açılmasına tepki göstererek günlerdir mücadele ediyor. Yurttaşlar 20 gündür park alanı önünde gece gündüz nöbet tutarak parka iş makineleri sokmuyor. Çekmeköy Belediyesi’nin projeden vazgeçmesi ve parkın yapılaşmaya açılmaması için mahalleli tam 2 bin 500 imza topladı. Ancak AKP’li ilçe belediyesinin yetkilileri projeden vazgeçilmeyeceğini belirtiyor.

HALK TEPKİ GÖSTERİYOR

Alpay Ağaç ise park direnişine destek olmak için Çekmeköy Belediyesi’nin parkı yapılaşmaya açan projesini sokak röportajı yaparak halka sordu. Sokak röportajında yurttaşlar, “Biz bu projeye razı değiliz” derken pazarcılar da “Pazarlar taşınmasın bizim ekmeğimizle oynuyorlar. Biz yerimizde memnunuz, kimseye zararımız yok. Doğa katlediliyor. Çocukların oyun oynayacağı park, pazar alanına çevriliyor. Çocuklar nerede oynayacaklar” diye Çekmeköy Belediyesi’ne tepki gösterdi.

HALKA SORDU MU?

Bir başka pazarcı ise “Bu projeyi kimse desteklemiyor” diye tepki gösterirken bir yurttaş ise “Bu belediye başkanı bize sordu mu? Halka sordu mu?” diye konuştu.