Çekmeköy park direnişinin birinci ayında yurttaşlar bir araya geldi. Gece gündüz park önünde nöbet tutan Çekmeköylüler mücadeleye devam edeceğiz derken gazetemiz BirGün ile muhabirimiz İsmail Arı'ya da teşekkür etti.

Çekmeköylüler park mücadelesinin birinci ayında bir araya geldi: BirGün'e özel teşekkür

Haber Merkezi

İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde başlayan park direnişinin bugün 30’uncu günü. Çekmeköylüler tam bir aydır parklarının yapılaşmaya açılmasını engellemek için park alanının önünde gece gündüz aralıksız nöbet tutuyor.

Yapılan çağrıyla çok sayıda yurttaş Çekmeköy Belediyesi'nin yapılaşmaya açmak istediği parkın önünde toplandı.Birinci ayı geride kalan park mücadelesi şarkılarla, türkülerle kutlandı.

Çekmeköylüler gazetemiz BirGün ile muhabirimiz İsmail Arı'ya da teşekkür etti.Çekmeköylüler gazetemiz BirGün ile muhabirimiz İsmail Arı'ya da teşekkür etti.

BAŞKAN POYRAZ'A ÇAĞRI

Park direnişini başlatan isimlerden Meryem Canverdi yaptığı konuşmada, "İlk günden beri yanımızda olan BirGün gazetesi ile İsmail Arı'ya teşekkür ederiz" dedi.

Canverdi deprem toplanma alanı da olan parkın yapılaşmaya açılmasını kabul etmedikleri belirterek AKP'li Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'a yönelik bu "Siz bu yanlıştan dönene kadar nöbetimize devam edeceğiz" diye seslendi

31 MİLYON TL'LİK TALAN PROJESİ

AKP’li Çekmeköy Belediyesi, Mehmet Akif Mahallesi’ndeki deprem toplanma alanı da olan park alanını yapılaşmaya açarak park alanı inşa etmek istiyor. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Çekmeköy Belediyesi bunun için ilk adımı 9 Mayıs’ta attı. Park alanı için bir ihale düzenledi. “Kapalı Pazar Alanı Yapım İşi” adı altında düzenlenen ihaleyi 30 milyon 952 bin TL teklif veren Ekşioğlu Yapı Şirketi aldı.

SOL PARTİ İSTANBUL İL YÖNETİCİ KARAKÜÇÜK: DİRENİŞE DEVAM EDECEĞİZ

Çekmeköy halkının mücadelesine destek vermek için direnişin 30'uncu gününde gerçekleştirilen buluşmaya giden SOL Parti İstanbul İl Yöneticisi Esen Karaküçük de, direnişe devam edeceklerini vurguladı.

Karaküçük, şu ifadeleri kullandı:

"Buradaki tüm insanlara güzel yürekleri ve cesaretleri için tüm halkımız adına teşekkür ederim. Buradaki gerçeklik geleceğe olan inançtır, güvendir. Biz demokratik, laik, eşitlikçi, kamucu, bağımsız bir ülkeyi kurmadığımız sürece ülkenin her yanında gördüğümüz talanların sonu gelmeyecek. Ya çılgın projelerle karşımıza gelecekler ya kıyılarımızı, ormanlarımızı yok edecekler ya da insanları katledecekler. Konuşuyoruz, anlatıyoruz ama kimse bizi dinlemiyor varsa yoksa sermaye varsa yoksa bir avuç azınlık. Oysa diğer tarafta halk var. Hayatı üreten emeği ile yaşayan dürüst, namuslu insanlar var. Hep birlikte, omuz omuza güzel günler için direnişimize devam edeceğiz."