AKP'li Çekmeköy Belediyesi'nin yıkıp yerine pazar alanı yapmak istediği park için 45 gündür direnen yurttaşlar, inşaat firması yetkililerinin yeniden park alanına geldiğini belirterek, acil destek beklediklerini belirtti.

Çekmeköylülerden çağrı: Acil destek bekliyoruz

Haber Merkezi

İstanbul’da AKP’li Çekmeköy Belediyesi, deprem toplanma alanı da olan parkı yıkıp yerine pazar alanı inşa etme ısrarını sürdürüyor. Çekmeköylüler ise park alanının yapılaşmaya açılmasını engellemek için tam 45 gündür parkın önünde nöbet tutuyor, iş makinelerinin parka sokulmasına engel oluyordu.

Bugün de Çekmeköy park direnişindeki yurttaşlar, inşaat firması yetkilerinin yeniden park alanına geldiğini belirterek destek çağrısı yaptı.

Yapılan açıklamada, “Çekmeköy'de tam 45 gündür korumaya çalıştığımız parkımızda yeniden inşaat çalışmalarına başlamak istiyorlar. Belediye ekipleri ve polisin korumasında inşaat firmasının çalışanları parka sokulmak isteniyor. Acil destek bekliyoruz” denildi.

Çekmeköylüler inşaat malzemelerinin parka sokulmasına engel oldu. Park alanı önünde toplanan halk bekleyişini sürdürüyor.