AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İranlı siyasilerin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Çelik, Haddini aşan İranlı siyasetçiler Cumhurbaşkanımız hakkında konuşurken saygılı olmalıdır" dedi.

Çelik'ten İran'a tepki: Cumhurbaşkanımız hakkında konuşurken saygılı olmalılar

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs’ü Dışişleri Bakanlığı'na çağıran İran'a tepki gösterdi. Çelik, "Haddini aşan İranlı siyasetçiler Cumhurbaşkanımız hakkında konuşurken saygılı olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ kutlama törenine katılan Erdoğan’ın okuduğu şiir, İran ve Türkiye arasında krize neden oldu. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, “O, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin egemenliğine karşı konuştuğunu fark etmedi mi acaba?” tepkisini dile getirdi, İran ayrıca, Tahran Büyükelçisi Derya Örs’ü de Erdoğan'ın okuduğu şiir nedeniyle İran Dışişleri Bakanlığı'na çağırmıştı.

Krize ilişkin son tepki de AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. “İran’ın karşı karşıya kaldığı yaptırımlar ve dayatmalar karşısında herkes susarken, sesini yükselten sadece Cumhurbaşkanımız olmuştur. Cumhurbaşkanımız kardeş İran’a yapılan haksızlıklara her zaman karşı çıkmıştır.” Diyen Çelik, “Cumhurbaşkanımıza saldıranlar, kendi ülkelerinin düşmanlarını sevindiriyorlar” şeklinde konuştu.

Çelik’in sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımları şöyle:

“Bazı İranlı siyasetçilerin Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı çirkin dili kınıyoruz. Bu İranlı siyasetçiler İran’ı her zaman dost ve kardeş ülke olarak gören Cumhurbaşkanımızla, İran’ın düşmanlarını birbirine karıştıracak kadar pusulalarını kaybetmişler.

İran’ın karşı karşıya kaldığı yaptırımlar ve dayatmalar karşısında herkes susarken, sesini yükselten sadece Cumhurbaşkanımız olmuştur. Cumhurbaşkanımız kardeş İran’a yapılan haksızlıklara her zaman karşı çıkmıştır.

Haddini aşan İranlı siyasetçiler Cumhurbaşkanımız hakkında konuşurken saygılı olmalıdır. İran’ın zor zamanlardaki dostu Cumhurbaşkanımıza saldıranlar, kendi ülkelerinin düşmanlarını sevindiriyorlar.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ kutlama törenine katılan Erdoğan’ın okuduğu şiir, İran’ın tepkisini çekmişti. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, “O, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin egemenliğine karşı konuştuğunu fark etmedi mi acaba?” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, “Aras, türküsünü daha güçlü çığıracak. Karabağ şikestesini okuyan nefesler daha yüksek daha güçlü çıkacaktır.” ifadelerini kullanarak, Aras türküsünün şu sözlerini okumuştu;

“Aras'ı ayırdılar

Kum ile doldurdular;

Ben senden ayrılmazdım

Zor ile ayırdılar,

Ay Lâçin, can Lâçin,

Men sene kurban Lâçin”