Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Çelik, "Libya'yla 27 kasım 2019'da imzalanan mutabakat son derece önemlidir. Türkiye'yi Akdeniz'e olta atamaz hale getirmeye çalışıyorlardı. Türkiye'nin karşısına Sevr'in benzeri getirilmeye çalışıldı. Türkiye, Akdeniz'de örülmeye çalışılan duvarı bu şekilde yok etmiştir" dedi

Çelik: Türkiye'nin karşısına Sevr'in benzeri getirilmeye çalışıldı

MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik Libya anlaşmasına ilişkin, "Türkiye'nin karşısına Sevr'in benzeri getirilmeye çalışıldı" dedi.

Çelik'in açıklamarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Batı medyası Diyarbakır annelerinin evlat nöbetine yer vermedi. Anne yüreğinin isyanıdır. Anneler evlatlarına kavuşmak için teröre karşı duruş gösteriyorlar.

Avrupa'nın önemli ülkelerinden bir tanesinin başkentinde belediye başkanı köprülerin altına kayalar yerleştiriyor ki oralarda uyuyamasınlar. Türkiye, dünyanın vicdanı olmaya devam ediyor.

DOĞU AKDENİZ:

"Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin çıkarlarını hiçe sayarak fiili durum oluşturmaya çalışanlara bir kere daha hukuk ve diplomasi yoluyla cevap verilmiştir. Bunu anlamayanlara kahraman Deniz Kuvvetleri orada bayrak göstermeye devam etmektedir."

Milli çıkarlarımızın korunması için Akdeniz başta olmak üzere herhangi bir yerde açık ve aleni bir şekilde Türkiye'ye karşı bir organizasyon kurulmak isteniyorsa diplomasi ise diplomasi, sert güç unsurlarını kullanmak gerekiyorsa sert güç unsurları kullanılır.

KAŞIKÇI CİNAYETİ:

Tatmin edici bir karar değil, maalesef kaygılarımızı haklı çıkaran bir karar oldu."

LİBYA AÇIKLAMASI:

Libya'yla 27 kasım 2019'da imzalanan mutabakat son derece önemlidir. Türkiye'yi Akdeniz'e olta atamaz hale getirmeye çalışıyorlardı. Türkiye'nin karşısına Sevr'in benzeri getirilmeye çalışıldı. Türkiye, Akdeniz'de örülmeye çalışılan duvarı bu şekilde yok etmiştir.

CHP anlaşma 'farklı sıkıntılara neden olabilir' dedi. 'Yanlış tarafla imza atıldı' sözü cehaletten kaynaklanıyor. Birleşmiş Milletlerin resmi kabul ettikleri kesime 'cihatçı' diyorlar, Hafter'e 'seküler ve ılımlı' diyorlar. Seküler denilen Hafter, Türkiye'yi tehdit ediyor. Ulusal mutabakat hükümeti meşru muhataptır.

CHP'ye her zaman eleştirimiz vardı ama hiçbir zaman bu kadar gayri milli bir duruş sergilememişti.

Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin milli çıkarlarına bakarız.

ABD YAPTIRIMLARI

ABD Kongresi’nin her iki kanadında iç siyasi hesaplarla birtakım hareketler olduğunu görüyoruz. Rasyonel dış politika hesaplarıyla yapılsa Türkiye’ye, böylesine önemli müttefike, yaptırım diliyle konuşmak yerine tam tersine daha çok işbirliği nasıl yapabiliriz demeleri gerekiyordu. Son derece güçlü ilişkilere sahip müttefiklik ilişkilerimiz bu kararlarla giderek daha kırılgan hale geliyor. Müttefiklerimize daha sağduyulu, rasyonel politikalar üretmeleri konusunda bir çağrı yapıyoruz."

KANAL İSTANBUL

"Ödeme yapmayacağız açıklaması" devlet adamlığı konusunda ne kadar yoksun olunduğunun göstergesidir. Birisinin "ben bu şirketlere para ödemem" demesi milli iradeye karşı gelmektir.

Kanal İstanbul'un Montrö ile çelişen bir tarafı yoktur. Askeri gemilerinin geçişi sağlanacaktır. Zaman içerisinde siyasal ve ekonomik getirilerini paylaşacağız.

TOGO KULELERİ İNŞAATININ MÜHÜRLENMESİ

Sadece basından izliyoruz. Bu konuda kapsamlı, ayrıntılı bir açıklama yapması gereken taraf Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Biz, kim kime ne demiş, kim haklı, kim haksız bilemeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili bir gündemdir. Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapması gerekir."

cukurda-defineci-avi-540867-1.