Ayşegül Yalçıner'in tek kişilik oyunu "Celile", Diyarbakır, Batman ve Elazığ'da izleyiciyle buluşacak. Oyunda, Osmanlı'nın ilk kadın nü ressamı Ayşe Celile Hikmet'in yaşamı anlatılıyor.

'Celile' üç farkı şehirde seyirciyle buluşacak

Ayşegül Yalçıner'in 9'uncu Uluslararası Emek ve Başarı Ödülleri'nde Yılın En Başarılı Kadın Performansı ödülüne değer görülen "Celile" oyunu, Diyarbakır, Batman ve Elazığ'da seyirci karşısına çıkacak.

Oyunda Ayşe Celile Hikmet'in yaşamı, sadece Nâzım Hikmet'in annesi ya da Yahya Kemal'in sevgilisi olarak değil Osmanlı'nın ilk kadın nü ressamı olarak da izleyiciye aktarılıyor.

Osmanlı'nın son yıllarında yasak aşkı, Cumhuriyet'in ilk yıllarında ise oğlunun yaşamı ve özgürlüğü için verdiği mücadele ile konuşulan Ayşe Hanım, oğlu Nâzım açlık grevindeyken Galata Köprüsü üzerinde yaptığı eylemle de hatırlanıyor.

Yönetmenliğini Ali Yalçıner'in, dramaturjisini ise Bülent Bayrak'ın üstlendiği oyun, 27 Ocak Cuma günü Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde, 28 Ocak Cumartesi günü Batman Kültür Merkezi'nde, 29 Ocak Pazar günü ise Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde sahnede olacak.